BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD Dışişleri Bakanı Blinken 3. kez İsrail'de----

ABD Dışişleri Bakanı Blinken 3. kez İsrail'de

ABD Dışişleri Bakanı Blinken 3. kez İsrail'de
03 Kasım 2023 - 12:33 www.finansgundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, 7 Ekim'de başlayan İsrail-Hamas çatışmaları sürerken üçüncü kez İsrail'e geldi


ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail-Hamas çatışmaların başladığı 7 Ekim'den bu yana üçüncü kez İsrail'e geldi.

Blinken, ziyareti kapsamında ilk olarak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşecek, daha sonra ülkenin savaş kabinesi üyeleriyle bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile görüşmesi de planlanan Blinken, son olarak muhalefet lideri Yair Lapid ile görüşecek.

"Sivilleri daha iyi korumak için atılabilecek somut adımları da konuşmak istiyoruz"

Bakan Blinken, İsrail ve Ürdün de dahil bazı ülkeleri kapsayan ziyareti için başkent Washington'dan ayrılmadan önce, gazetecilere açıklamalarda bulunmuştu.

Ziyaretinin ilk durağının İsrail olacağını belirten Blinken, "İsrail'in kendini savunma ve bu tarz saldırıların bir daha olmayacağını sağlama konusunda sadece hakkı değil, sorumluluğu var." ifadesini kullandı.

Blinken, İsrail'in eylemlerinde sivillerin korunmasının önemine işaret ederek "Sivilleri daha iyi korumak için atılabilecek somut adımları da konuşmak istiyoruz." dedi.

İsrail-Filistin çatışmasının diğer ülkelere yayılmasını önlemenin de önceliklerinden biri olduğunu belirten Antony Blinken, bir diğer önceliklerinin de esirlerin serbest bırakılması olduğunu vurguladı.

Bir gazetecinin, İsrail'e Gazze'deki eylemleri konusunda baskı yapılıp yapılmayacağını sorması üzerine Blinken, İsrail'in kendini savunma hakkı ve zorunluluğu olduğunu tekrar etti.

Blinken, sivil ölümlerinden dolayı Hamas'ı suçlayarak Hamas'ın sivilleri canlı kalkan, hastaneleri ve camileri de karargah olarak kullandığını öne sürdü.

Sivil ölümleri konusunda Blinken, "Filistinli bir çocuğun, yıkık binanın enkazından çıkarıldığını gördüğümde, İsrail'de ya da başka yerde aynı olayı gördüğümde olduğu gibi bu beni derinden etkiliyor." diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye geliyor

 

Siren sesleri yükselince Netanyahu ve Blinken sığınağa indiler

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.03 Kasım 2023 13:12

    HEP İSRAİLLİLERİN KENDİLERİNİ SAVUNMA HAKKI DİYOR BOMBALARLA YAKIP YIKMALARINI DESTEKLİYOR LANET OLASICA BİR DEFA DAHİ/OLSUN GAZZELİLERİN DE KENDİLERİNİ SAVUNMA TORAKLARINI KORUMA HAKKI VAR DEMİYOR

  • E.g.03 Kasım 2023 13:05

    BLİNKEN ABD BAŞKANI SENATÖRLERİ SİYONİST/SİYONİZM SEVİCİSİ ÇIKTILAR MÜSLÜMAN FİLİSTİN/GAZZELİ ÇOCUKLARIN/KADINLARIN DA MAALESEF DÜŞMANI OLMUŞLAR KÂDER KİME ŞİKAYET EDEÝİM SENİ ?