BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'ABD değirmenin suyunu kesti'----

'ABD değirmenin suyunu kesti'

'ABD değirmenin suyunu kesti'
20 Haziran 2013 - 10:45 www.finansgundem.com

SPYD Başkanı Arif Ünver Fed'in kararının likidite bolluğundan faydalanan yatırımcılar açısından olumlu bir gelişme olduğunu belirtti

Dün FED toplantısı sonrası yapılan açıklamaların ardından altın son 2 ayın en düşük seviyesine geriledi. Dolar içeride 1.9110 TL seviyesine kadar yükselirken, borsa yüzde 3 seviyesinde değer kaybetti. Dolar şu anda 2011'in sonundan bu yana en yüksek seviyelerinde seyrediyor. Gösterge tahvilin bileşik faizi de 18 Ekim 2012'den beri gördüğü en yüksek seviyeye çıktı ve yüzde 7.36'ya ulaştı.
Tüm piyasaların izlediği FED toplantısı dün gece gerçekleşti. Toplantı sonrası açıklama yapan FED Başkanı Ben Bernanke ekonomik göstergelerin iyi seyretmesi halinde yıl sonuna doğru tahvil alımlarının azaltılmaya başlanacağını açıkladı. Bernanke aynı zamanda 2014'te tahvil alımlarının durabileceği sinyalini de verdi.
Bugün itibarıyla Fed'in kararının likidite bolluğundan faydalanan yatırımcılar açısından olumlu bir gelişme olduğunu belirten Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği (SPYD) Başkanı Arif Ünver, "Ancak önümüzdeki dönemde ABD değirmenin suyunu bir şekilde kesecektir. Dolayısıyla likidite bolluğundan faydalanan yatırımcılar bu gerçeği göz ardı etmemeliler" dedi.
Kararın ardından önümüzdeki haftalarda “Türkiye'ye fon girişinin hızlanabileceğine” işaret eden Ünver, gösterge faizin ise yüzde 5'in altına düşmesini beklemediğini söyledi.
Kısa vadeli fon girişlerine karşı Merkez Bankasının hazırlıklı olduğunu belirten Ünver, bankanın faiz oranlarını değiştirmemesinin para piyasaları açısından her şeyin Merkez Bankasının kontrolü altında olduğunun bir göstergesi olarak değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)