BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiABD Çin ile yarışmak için bilim ve teknolojiye ek yatırıma hazırlanıyor----

ABD Çin ile yarışmak için bilim ve teknolojiye ek yatırıma hazırlanıyor

ABD Çin ile yarışmak için bilim ve teknolojiye ek yatırıma hazırlanıyor
25 Nisan 2021 - 12:25 www.finansgundem.com

ABD’li milletvekilleri ve senatörler, Çin ile rekabet edebilmek için bilim ve teknolojiye 100 Milyar dolardan fazla ek bütçe ayrılması ve yatırım hız verilmesi için baskı yapıyor

FİNANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çoğunluk Lideri Chuck Schumer (D., NY) Senatoyu bu yılın başlarında Çin Komünist Partisine karşı kapsamlı bir paket geliştirmesi için yönlendirmişti. Bu hafta bu çabanın parçaları şekillenmeye başladı.

Senato Ticaret Komitesi , ABD'nin müttefikleriyle işbirliğini artıran, Amerika Birleşik Devletleri'ne yatırım yapan ve Pekin'e insan hakları ihlalleri konusunda baskı yapmayı amaçlayan Stratejik Rekabet Yasasını Çarşamba günü kabul etti . Hem Meclis hem de Senato'daki milletvekilleri , Schumer'in ABD'nin Çin ile rekabet etmesine ve büyüyen ekonomik gücünün önünde kalmasına yardımcı olmak için daha kapsamlı çabalarının önemli bir parçası olan Sonsuz Sınır Yasası adlı bir yasa tasarısını da sundular .

Baskı, Washington'da geniş iki partili desteğe sahip birkaç sorundan biri. Schumer, Senatör Todd Young (R., Ind.) Ve Temsilci Mike Gallagher (R., Wis.) Ve Rep. Ro Khanna (D., Kaliforniya) ile birlikte tasarının Senato versiyonunu tanıttı.

Khanna, Yahoo Finance ile yaptığı röportajda, “geleceğin teknolojilerinde liderlik etmeliyiz” dedi ve ekledi : “Yapay zeka, kuantum hesaplama, sentetik biyoloji, temiz teknoloji, gelişmiş üretim ve bazı yarı iletkenler söz konusu olduğunda Çin'in veya başka bir ülkenin değil, Amerika'nın kazanması isteniyor."

Endless Frontier Act, ileri teknolojilere, eğitime, araştırma ve geliştirmeye, işgücü eğitimine ve gelişmiş üretime yatırım yapmak için beş yıl içinde 100 milyar dolar yetki verecek. Young, Yahoo Finance'e Amerika Birleşik Devletleri'nin bazı yüksek teknoloji alanlarında Çin'e ayak uyduramadığını ve bunun ciddi sonuçlara yol açabileceğini söyleyerek şöyle devam etti:

"Yapay zekaya baktığınızda trend çizgileri pek hoş değil. Çin Komünist Partisi'nin artan karmaşıklıklarından dolayı, fikri mülkiyetimizi çalmaları ve elde ettikleri veri miktarı nedeniyle açıkça görülüyor. Young, bu algoritmaları beslemek için kendi vatandaşlarından ve dünyanın dört bir yanındaki vatandaşlardan bilgi alabilmeleri, Amerika Birleşik Devletleri'ni oldukça kısa sürede geçmelerine olanak tanıyacaktır.”

Khanna, "Elektrikli araçlar, güneş ve rüzgar gibi Çin'in çok fazla para akıttığı ve öne geçtikleri alanlar var. Çin, Amerikan teknolojisine başkalarınınkinden daha fazla bağımlı olmalı" diye konuştu.

Tasarı ayrıca Ticaret Bakanlığı'na ülke genelinde en az 10 bölgesel teknoloji merkezi kurma yetkisi verecek. Merkezler, toplulukların araştırma, geliştirme, girişimcilik ve üretim merkezleri haline gelmesine yardımcı olmak için fon alacak.

Young, "[Merkezler] gelecek nesil işçiler için bir eğitim alanı olarak hizmet edecek ve daha sonra gelecekte muazzam miktarlarda risk sermayesi çekecek," dedi.

Khanna ise “Bu, Apollo projesinden bu yana bilim ve teknolojiye yapılan en büyük yatırımı işaret ediyor. Bu, inovasyon geleceğimize muazzam bir taahhüt,” diye konuşarak "Bunu kapsayıcı bir şekilde yapmalıyız, sadece bölgemdeki MIT'ler veya Stanford için değil, Güney için Amerikan Heartland için, Siyah ve kahverengi topluluklar için" diye devam etti.

Mevzuat ayrıca bir tedarik zinciri dayanıklılığı ve krize müdahale programı oluşturacaktır. Senato Ticaret Komitesi tasarıyı önümüzdeki hafta artırmaya hazırlanıyor. Young, Yahoo Finans Kongresinin harekete geçmekten başka seçeneği olmadığını söyledi.

Young, " Harekete geçmek için daha fazla ve cesurca bekleme riski, sadece Çin Komünist Partisi tarafından aşılmamıza yol açacak - ya da ABD ile Çin arasındaki uçurumun ve bu alanların bazılarının istediğimizden çok daha yakın hale gelmesine yol açacak" diye konuştu.

Beyaz Saray Basın Sekreteri Jen Psaki bu hafta, yönetimin "Amerika'nın bilim ve teknolojideki küresel liderliğini yenilemek" için tasarıyı "daha da şekillendirmek" için Kongre ile birlikte çalışacağını söyleyen bir açıklama yaptı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)