BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD Büyükelçiliğine savcılıktan jet yanıt----

ABD Büyükelçiliğine savcılıktan jet yanıt

ABD Büyükelçiliğine savcılıktan jet yanıt
05 Temmuz 2017 - 16:55 www.finansgundem.com

ABD Büyükelçiliği, MİT TIR'ları iddianamesi ile ilgili açıklama yaptı

ABD Büyükelçiliği MİT TIR'ları iddianamesine ilişkin açıklama yaptı. Elçilikten yapılan açıklamada şunlar dile getirildi: "'MİT TIR'larının durdurulması' olayları sırasında, ABD Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu'nun Fethullah Gülen'e yakın kişiler tarafından telefonla arandığına dair basında çıkan haberleri takip etmekteyiz. Basında yer alan haberlerin aksine, bu hususla ilgili olarak büyükelçilik ve başkonsolosluktan herhangi bir bilgi talebinde bulunulmamış ya da savcı tarafından bu temsilciliklerimizle iletişime geçilmemiştir. Büyükelçilik ve başkonsolosluk, söz konuusu iddiaları doğrular nitelikte hiçbir bilgiye sahip değildir. ABD Adalet Bakanlığı ve ABD'nin diğer ilgili kurumları, geçtiğimiz yıl meydana gelen darbe girişiminin araştırılması ve faillerin adalete teslim edilmesi hususunda Türk mevkidaşlarıyla yakın iletişim halinde çalışmaya devam edecektir" denildi.

SAVCILIKTAN JET YANIT

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ABD elçiliğinin açıklamasına jet yanıt verdi. Yapılan açıklamada elçiliğe yazının 30 Haziran'da gönderildiği ve yazının bugün 15:26'da teslim edildiği belirtildi.Savcılık gönderi ve teslim edilme kaydını da paylaştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İrfan Fidan imzalı yazıda MİT TIR'larının durdurulması olayının şüphelisi FETÖ'cü Bayram Andaç ile Muharrem Gözüküçük'ün ABD'nin Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosulğu ile yaptıkları görüşmeye ilişkin bilgiler isteniyor.

BAŞSAVCI FİDAN: ABD ELÇİLİĞİNE YAZI İLE SORDUK

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin yeni iddianame kapsamında, FETÖ'nün "sivil imamı" olduğu belirtilen 2 şüphelinin olaydan sonra ABD Büyükelçiliği ve ABD İstanbul Başkonsolosluğu ile telefon irtibatları bulunduğunun tespit edildiği, bu kurumlara gönderilen yazılarla görüşme içeriklerinin ne olduğunun sorulduğunu açıklamıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)