BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsalarına ‘istihdam’ darbesi----

ABD borsalarına ‘istihdam’ darbesi

ABD borsalarına ‘istihdam’ darbesi
06 Temmuz 2023 - 17:14 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri son açıklanan istihdam verilerinin ardından sert düştü. Yatırımcılar beklentilerin iki katı yükselen istihdam rakamlarının ardından satışa geçti

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları perşembe gününe düşüşle başladı. Beklentilerin üzerinde gelen istihdam rakamları Wall Street yatırımcılarında ekonomi ve faiz artışı beklenti konularındaki endişeleri artırdı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,19 düşüşle 33.880,42 puanda, S&P 500 Endeksi %1,22 azalışla 4.392,38 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %1,44 düşüşle 13.592,85 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0955 yükselişle %4,033 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre yatırımcıların bir numaralı gündem maddesi ADP istihdam verileriydi. Bordro işlem firması rakamlarına göre haziran ayında ABD istihdamı 497 bin artarak Temmuz 2022’den bu yana en büyük aylık yükselişi gösterdi. Haziran ayındaki artış Dow Jones anketlerindeki ekonomist beklentilerinin iki katından fazla. Zira ekonomistler artışın 220 bin seviyesinde olmasını bekliyordu. Mayıs ayındaki ADP istihdam verileriyse 267 bin seviyesindeydi.

Genellikle güvenilmez ve diğer istihdam verilerine göre volatilitesi yüksek bir gösterge olarak bilinen ADP verileri cuma günü açıklanacak istihdam rakamları öncesinde geldi. Verilerin açıklanmasının ardından CME Group FEDWatch verilerine göre vadeli piyasalarda gelecek aya ilişkin ABD Merkez Bankası’ndan (FED) gelecek çeyrek puanlık faiz artışı beklentileri ise %92’ye yükseldi.

ABD borsalarında 4 Temmuz sebebiyle kısalan haftada çarşamba günü endeksler düşüşle kapanmıştı. FED’in haziran ayı tutanaklarını değerlendiren Wall Street yatırımcıları tutanaklarda yer alan Faiz artışı vurgusundan olumsuz etkilendi.

CNBC’nin haberine göre CIC Wealth’ten Malcolm Ethridge, “FED Başkanı Powell %2 hedefine ulaşıldığını görmek konusunda kesin kararlı olduklarını açıkça belirtti. Bana kalırsa bu açıklama yılın ilerleyen zamanlarında ek faiz artışlarının yapılıp yapılmayacağı değil, daha çok faiz artışlarının ne zaman yapılacağının tartışılması gerektiği anlamına geliyor” dedi.

ABD'de dış ticaret açığı mayısta azaldı

 

ABD'de işten çıkarmalar azaldı

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentileri aştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)