BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları yükselişle açıldı----

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
13 Ekim 2023 - 17:05 www.finansgundem.com

Amerikan borsaları bilanço sezonunun ilk gününe alıcılı başladı. Tahvil faizlerindeki düşüş ve Wall Street bankalarının güçlü bilanço performansı hisse senetlerini destekledi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street endeksleri haftanın son işlem gününe beklenenin üzerinde gelen banka bilançolarının etkisiyle pozitif başladı. Piyasaların en öncelikli gündem maddelerinden olan ABD Hazinesi tahvil faizleri ise düşüşe geçti.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,82 artışla 33.907,28 puanda, S&P 500 Endeksi %0,52 artışla 4.372,26 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,10 yükselişle 13.587,16 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0876 düşüşle %4,615 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsaları üçüncü çeyrek bilanço sezonuna iyimser başladı. ABD’nin en büyük altı bankası arasında yer alan JPMorgan Chase ve Wells Fargo kâr ve gelirleriyle piyasa beklentilerini aştı. JPMorgan Chase ve Wells Fargo hisseleri %4’ün üzerinde değer kazandı. Bilançosunda gelir beklentilerini aşan Citigroup’un hisseleri de %3’ün üzerinde yükseldi.

Bilançosunu açıklayan bir diğer şirket olan ABD’nin en büyük sağlık sigortası firması UnitedHealth Group’un hisseleri %3’ün üzerinde yükseldi. Dow Jones Endeksi’nde hisse başına en büyük fiyata sahip olan şirketin yüksek performansı endeksi olumlu yönde etkiledi.

Amerikan hisse senetleri ABD Hazinesi tahvil faizlerinin düşüşüyle de desteklendi. 10 yıllık tahvil faizleri 8 baz puan geriledi. 2 yıllık tahvil faizlerinde ise düşüş 4 baz puan civarındaydı. Tahvil piyasalarında getirilerle fiyatların ters orantılı olduğu biliniyor.

Philadelphia FED Başkanı Patrick Harker cuma günü yaptığı açıklamada merkez bankasının faiz oranlarını sabit tutabileceğini söyledi. Yatırımcılar ayrıca gün içerisinde açıklanacak tüketici verilerini takip ediyor.

Amerikan bankalarını bilanço sezonunda ne bekliyor?

 

ABD ithalat fiyatlarda artış beklentilerin gerisinde kaldı

 

ABD'nin büyük bankalarının net kârı arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)