BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları yükselişle açıldı----

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
22 Eylül 2023 - 17:19 www.finansgundem.com

Wall Street yatırımcıları haftanın son işlem gününde yaralarını sarıyor. Endeksler üç gün art arda gelen sert düşüşlerin ardından yeni güne hafif yükselişle başladı.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları cuma gününe yükselişle başladı. Endeksler hafta boyunca kaydedilen sert düşüşlerin ardından haftalık bazda düşüşle kapanmaya hazırlanıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,07 artışla 34.094,51 puanda, S&P 500 Endeksi %0,27 yükselişle 4.341,67 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,49 yükselişle 13.289,40 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0413 düşüşle %4,453 seviyesinde değerleniyor.

ABD’de Birleşik Otomotiv İşçileri Sendikası ile otomotiv şirketleri arasındaki grev müzakerelerinde ilerleme kaydedildiğine ilişkin haberlerin ardından Ford hisseleri açılışta %2 yükseldi. Stellantis ve General Motors hisseleri de güne yükselişle başladı.

ABD Merkez Bankası’nın (FED) politika faizlerini beklentilerden daha uzun bir süre yüksekte tutacağı sinyalleri hafta boyunda hisse senetlerindeki karamsarlık havasını destekledi. Üç gün art arda gelen kayıpların ardından yatırımcılar haftanın son işlem gününde yaralarını sarıyor.

S&P 500 ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik Endeksi hafta boyunca sırasıyla %2,5 ve %3,1 geriledi. Mart ayından bu yana endeksler en kötü haftalık performansını gerçekleştiriyor. Endeksler ayrıca son üç haftadır ekside kapanıyor. Dow Jones Endeksi hafta boyunca %1,6 düşüş gösterdi.

Tahvil getirileri ise FED’in 2023’te bir faiz artışı daha yapılacağı mesajının ardından yükselişe geçti. Tahvil piyasalarının gösterge endeksi niteliğindeki 10 yıllık ABD Hazinesi tahvilleri hafta içerisinde 15 baz puan yükselerek %4,498 seviyesine ulaştı. Söz konusu oran 2007’den bu yana ulaşılan en yüksek getiri oranını gösteriyor. 2 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %5,2’yle 2006’dan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Yatırımcılar yeniden bir hükümet kapanması krizinin yaklaştığı endişesini taşıyor. Böyle bir ihtimal tüketici güvenini zedeleyebilir ve ekonomiyi daha da yavaşlatabilir. ABD Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi liderleri meclisin perşembe günkü toplantılarına ara verdi.

CNBC’nin haberine göre, MUFG’nin ABD Makro Stratejileri Başkanı George Goncalves, “Piyasalar daha uzun süre daha yüksek faiz sinyalleriyle uğraşırken riskli yatırımlardan uzaklaşma tavsiyesi devam ediyor. Zayıf kapanışlar özellikle de hükümetin kapanması ihtimaliyle birlikte ay sonuna kadar daha büyük kayıplara kapı açıyor” ifadelerine yer verdi.

Yumuşak iniş ihtimali zayıflıyor mu?

 

Tahvil yatırımcıları için geri sayım başladı

 

Larry Summers: Fed gereğinden fazla iyimser

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)