BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları yükselişle açıldı----

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
20 Eylül 2023 - 17:16 www.finansgundem.com

ABD borsalarında yatırımcılar FED gündemine kilitlendi. Endekslerse petrol rallisinin momentum kaybetmesiyle birlikte yönünü yukarıya çevirdi

FINANSGUNDEM.COM  DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street borsaları ABD Merkez Bankası’nın (FED) kritik faiz kararını açıklayacağı yeni güne yükselişle başladı. Petrol fiyatlarındaki rallinin gücünü kaybetmesi ve ABD Hazinesi tahvil getirilerindeki gerileme FED öncesi ABD borsalarındaki yükselişi destekledi.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,42 artışla 34.662,01 puanda, S&P 500 Endeksi %0,31 artışla 4.457,71 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,23 yükselişle 13.710,26 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0330 düşüşle %4,331 seviyesinde değerleniyor.

ABD Batı Teksas ham petrol fiyatları salı günü 92 dolar zirvesine ulaşmasının ardından geri çekilmeye başladı. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Batı Teksas ham petrol vadelileri varil başında 91 dolardan işlem görüyor. Enerji fiyatlarındaki son yükseliş enflasyonist güçlerin yeniden alevleneceği ve küresel ekonominin yavaşlayacağı endişelerini de beraberinde getirmişti.

Tahvil piyasalarının gösterge endeksi niteliğindeki 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri 2007 yılından bu yana en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra çarşamba günü geri çekildi. Yatırımcılar enflasyonun yavaşlaması ve FED’in faiz artışlarını temelli olarak sona erdirmesi sonrasında tahvil faizlerinin geri dönmeye başlayacağını umuyor.

ABD Merkez Bankası Türkiye saatiyle 21.00’da merakla beklenen para politikası toplantısının sonuçlarını açıklayacak. Yatırımcılar Faiz oranlarının sabit tutulmasına kesin gözüyle baksa da FED’in ekonomi projeksiyonlarından ve FED Başkanı Jerome Powell’dan çıkan mesajlar piyasaların gidişatını yönlendirecek.

FED Mart 2022’den bu yana başladığı faiz artışı döngüsünde politika faizlerini son 22 yılın en yüksek seviyesine çıkardı. Vadeli işlemler piyasaları FED’in kasım ayındaki toplantısında faiz artışı gerçekleştireceği senaryosuna %29 ihtimal veriyor.

CNBC’nin haberine göre Certuity’nin Baş Yatırım Sorumlusu Dylan Kremer FED toplantısına ilişkin yorumlarında, “İzlediğimiz ve yatırımcıların aradığı bir numaralı gösterge uzun vadeli faiz beklentilerinin nerede olduğudur: Nihai faiz artışı nerede?” sorusunu sordu.

Kremer petrol piyasaları gibi son dönemde ortaya çıkan enflasyonist kalemlerin FED tarafından ciddiye alınmayacağını da sözlerine ekledi.

Küresel piyasalarda heyecan dorukta: FED ne yapacak?

 

Ed Yardeni: Resesyon olasılığı yükseliyor

 

Tahvil kralı: ABD ekonomisi yaklaşan resesyonu kaldıramaz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)