BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları yükselişle açıldı----

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
23 Ağustos 2023 - 17:09 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne yükseliş ivmesiyle başladı. Yapay zekâ rallisinin lider şirketlerinden Nvidia bugün kapanış sonrasında bilançosunu paylaşacak

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına yükselişle başladı. Yatırımcılar dikkatlerini yapay zeka rallisinin flaş şirketi olan çip üreticisi Nvidia’nın kapanış sonrası açıklanacak bilançosuna çevirdi.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,15 artışla 34.338,79 puanda, S&P 500 Endeksi %0,38 artışla 4.404,29 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,68 yükselişle 13.598,08 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,1029 düşüşle %4,226 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.comun derlediği bilgilere göre Wall Street’in bugünkü en önemli gündem maddesi çip üreticisi Nvidia’nın kapanış sonrasında açıklanacak ikinci çeyrek bilançosu. Refinitiv anketine göre analistler şirketin yıllık gelirlerinde ve kârında ciddi bir artış bildirmesini bekliyor. Nvidia 2023 yılında S&P 500 Endeksi’nin en iyi performans gösteren hisse senedi oldu. Yapay zeka teknolojilerini destekleyen çiplerin en önemli üreticisi olan Nvidia’nın hisseleri bu yıl %200 değer kazandı.

Yatırımcılar borsalarda bu yılın başından itibaren görülen yükselişin devam edip edemeyeceğini veya ağustos ayında gelen düşüşlerin daha da derinleşip derinleşmeyeceğini belirlemek için bilanço raporlarını inceleyecek. S&P 500 Endeksi bu ay %4’ün üzerinde gerilemişti.

Bilanço sezonunun dışında yatırımcılar aynı zamanda konut alım satımları üzerine açıklanacak yeni verileri de izliyor olacak. Bu arada perşembe günü başlayacak ve iki gün sürecek olan Jackson Hole sempozyumu ise ekonomi gündeminin merkezindeki yerini koruyor. Zira ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın cuma günü yapacağı açıklamalar FED’in yol haritası için yeni ipuçları verebilir.

Nvidia hisselerinde bilanço etkisi

 

Tesla hisselerine üretim darbesi

 

Ağustos sert geçiyor, borsada tüm sektörler düşüşte

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)