BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları yükselişle açıldı----

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
27 Nisan 2022 - 17:13 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri hafta ortasına yükselişle başladı. Nisan ayı satış dalgası etkisindeki yatırımcılar bilanço rakamlarıyla moral bulmaya çalışıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Çarşamba gününde yükselişle açıldı. Yatırımcılar Nisan ayı başından bu yana teknoloji hisseleri önderliğinde görülen satış dalgasından kurtulmayı hedefliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,02 artışla 33.579,94 puanda, S&P 500 Endeksi %1,30 artışla 4.229,64 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,63 yükselişle 12.694,68 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0403 düşüşle %2,771 seviyesinde değerleniyor.

CNBC’nin haberine göre, yatırım danışmanlığı şirketi BTIG’nden Jonathan Krinsky müşterileriyle paylaştığı bir notta, “Bu ralliler konusunda dikkatli kalmayı sürdürüyoruz. Bizim görüşümüze göre hala tam ölçekli bir yıpranma olmadı ve eğilimler aşağı yönlü olmaya devam ediyor. Bu durum, küçük ölçekli rallilerin kısa vadeli aşırı satım koşullarını hafifletmekten başka bir şey yapmadığı anlamına gelir"  açıklamasında bulundu

Alt ve üst sınır bilanço beklentilerini geride bırakan teknoloji devi Microsoft’un hisseleri bilanço paylaşımının ardından %3 yükseldi. Microsoft ayrıca analistlerin tahminlerini geride bırakacak ölçekte bir bilanço öngörüsü paylaştı.

Buna karşın Google’ın çatı şirketi Alphabet ise analist beklentilerini kaçırdı. Şirket yönetimi önümüzdeki süreçte potansiyel olarak bir zayıf bilanço daha paylaşabilecekleri konusunda uyardı. Alphabet hisseleri yaklaşık %4 düştü.

Varlık yönetimi şirketi Aureus Asset Management'ın Başkanı ve CEO'su Kari Firestone, borsalara ilişkin verdiği demeçte, "İstikrarlı bir yer bulmaya çalışıyoruz. Yatırımcıların geri dönebilmeleri için birkaç ismin daha gerçekten güçlü, güvenilir ve sürdürülebilir bilançolarla geldiğini görmemiz gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Nisan ayı boyunca Wall Street endekslerinde satış dalgası hakimdi. Ay boyunca S&P 500 Endeksi %7, Nasdaq Endeksi %11, Dow Jones Endeksi ise %3’ün üzerinde düşüş gösterdi.

National Securities Baş Piyasa Stratejisti Art Hogan, "Yapışkan enflasyon, FED'in sıkılaştırma politikaları, Ukrayna'daki savaş ve Çin'in sıfır vaka politikası kaynaklı kilitlenmeleri gibi sorunların bir araya gelmesi, Nisan ayında yatırımcılar için zorlu bir iklim olarak kendini gösterdi" ifadelerine yer verdi.

Morgan Stenley: S&P 500 haftalar içinde ayı piyasasına girecek

 

İklim düzenlemelerine yatırımcı vetosu

 

Acil durum ilan edildi: ABD'de eşi görülmemiş su sıkıntısı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)