BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları karışık seyirle kapandı----

ABD borsaları karışık seyirle kapandı

ABD borsaları karışık seyirle kapandı
29 Eylül 2023 - 23:40 www.finansgundem.com

New York borsası, ABD Kongresi'nde bütçe üzerinde hala anlaşma sağlanamamasının federal hükümetin "kapanma" ihtimalini artırmasıyla haftanın son işlem gününü karışık seyirle tamamladı.

ABD borsaları kapanışında, Dow Jones endeksi 150 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 0,47 azalarak 33.507,50 puana indi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,23 azalışla 4.289,63 puana gerilerken, Nasdaq endeksi yüzde 0,14 artarak 13.219,32 puana çıktı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı verinin beklentilerin altında gelmesi sonrası güne yükselişle başlayan endeksler, ülkede federal hükümetin "kapanma" olasılığının artmasıyla kapanışta karışık bir seyir izledi.

ABD'de 30 Eylül gece yarısı sona erecek 2023 mali yılının bitimine çok az bir süre kalırken, Kongre'de bütçe konusunda yaşanan tıkanıklık, hükümet operasyonlarının bütçe yetersizliği nedeniyle durma olasılığını artırdı.

Temsilciler Meclisi'nin muhafazakar Cumhuriyetçi üyeleri, hükümetin kapanmasını önlemeye yönelik geçici bütçe tasarısını desteklemeyi reddetti.

Analistler, muhafazakar Cumhuriyetçilerin taleplerinde taviz vermeyen tutumlarının ABD'de federal hükümetin "kapanmasını" kaçınılmaz hale getirdiğini belirtti.

Makroekonomik veri tarafında ise ABD'de hem kişisel gelirler hem de kişisel tüketim harcamaları ağustosta bir önceki aya kıyasla yüzde 0,4'er artarak piyasa beklentilerine paralel gerçekleşti.

Fed'in enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı gıda ve enerji kalemlerinin hesaplama dışı tutulduğu çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi ise aynı dönemde aylık bazda yüzde 0,1 ile beklentilerin altında arttı. Söz konusu endeks, yıllık bazda da yüzde 3,9 ile piyasa beklentilerine paralel bir artış kaydetti.

Ayrıca, Michigan Üniversitesi tarafından ölçülen tüketici güven endeksi, eylülde yukarı yönlü revize edilerek 68,1 oldu.

Fed yetkililerinin açıklamaları da takip edilmeye devam edilirken, New York Fed Başkanı John Williams, Fed'in faiz artışlarını tamamlamış olabileceğini ancak enflasyonun yüzde 2 hedefine inmesi için oranların bir süre yüksek tutulacağını belirtti.

Williams, faiz oranlarının "zirve" seviyesinde veya "zirveye yakın" olduğunu aktararak, "Bir süre para politikasında kısıtlayıcı bir duruş sergilememiz gerekeceğini tahmin ediyorum." ifadesini kullandı.

ABD'de Cumhuriyetçiler kendi liderlerinin bütçe tasarısını reddetti

 

Yellen: Hükümeti açık tutmak için hızlı hareket etmek gerekiyor

 

Avrupa borsaları haftanın işlem gününde yükseldi

 

Borsadan haftalık kapanış rekoru

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)