BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı----

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
04 Ekim 2023 - 17:16 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri salı günkü satış dalgasının ardından yeni güne karışık başladı. Tahvil faizleri rekor seviyelerden geriledi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına karışık seyirle başladı. Amerikan Hazinesi tahvil getirileri beklenenden daha zayıf istihdam verilerinin açıklanmasıyla birlikte rekor seviyelerden düşüşe geçti.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,15 düşüşle 32.951,55 puanda, S&P 500 Endeksi %0,01 artışla 4.230,03 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,27 yükselişle 13.094,40 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0293 düşüşle %4,775 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre bugünün piyasa gündeminde ADP istihdam verileri vardı. Gün içerisinde açıklanan veriler özel sektör bordrolarının geçen ay 89 bin arttığını gösterdi. Bu rakam Dow Jones beklentilerindeki 160 bin seviyesinin ve bir önceki ay kaydedilen 180 binlik ek istihdamın çok altında.

Rakamların açıklanmasının ardından Hazine getirileri 2007 yılından bu yana ulaştığı en yüksek seviyelerden geriledi. Salı günü %4,8 sınırını aşan 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri %4,77 civarında işlem görüyor.

ABD borsaları geçtiğimiz gün yeni iş açılışları verilerinin açıklanmasıyla istihdamın FED’in sıkı para politikasına rağmen hâlâ güçlü olduğu fikrini benimsedi. Sıkı para politikalarının devam edeceği endişeleriyle üç büyük endeks de %1’in üzerinde düşüşlerle günü bitirdi.

CNBC’nin haberine göre Bird’ün Yatırım Stratejileri Analisti Ross Mayfield piyasalarla ilgili yorumlarında, “Faiz oranları bugün hisse senetleri performansının birincil itici gücü ve bu iki aylık bir süre boyunca böyleydi” ifadelerine yer verdi.

 

Amerikan bankaları resesyona hazırlanıyor

 

Online yemek şirketleri kâr getiremedi

 

Wall Street yatırımcıları nereye saklanıyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)