BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı----

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
06 Eylül 2022 - 17:07 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri ABD İşçi Bayramı nedeniyle kısalan yeni haftaya kararsız başladı. Merkez bankalarının açıklamalarını bekleyen yatırımcılar iki büyük şirketten gelen kritik satın alım ve halka arz haberlerini değerlendiriyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları salı gününe kararsız başladı. Pazartesi günü ABD İşçi Bayramı sebebiyle kapalı olan endeksler haftanın ilk seansında Nasdaq Endeksi açılıştan kısa bir süre sonra düşüşe geçti.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,23 yükselişle 32.391,42 puanda, S&P 500 Endeksi %0,14 artışla 3.929,82 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,09 düşüşle 11.620,41 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,1122 yükselişle %3,311 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD’li ilaç devi CVS Health geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada bir diğer ilaç şirketi Signify Health’i yaklaşık 8 milyar dolara satın alacağını açıklamıştı. CVS hisseleri %0,16 düşüşle işlem görüyor. Wall Street borsaları için bir diğer önemli şirket haberi ise Almanya’dan geldi. Alman otomotiv devi Volkswagen Porche’nin halka arzı planını açıkladı. Volkswagen hisseleri Avrupa borsalarında %3,65 yükselişle işlem görüyor. Haberin açıklanmasının ardından ABD’li otomotiv devi General Motors’un hisseleri ise haftanın ilk işlem gününde %1,04 değer kazandı.

ABD’nin büyük endeksleri haftalık bazda üç haftadır üst üste ekside kapanıyor. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi Cuma günü 2019 yılından bu yana ilk kez 6 seans üst üste düştü ve %1,3 düşüşle kapanmıştı. Dow Jones Endeksi ise Cuma günü %1,1 düşüşle 370 puan silerken S&P 500 Endeksi ise haftanın son gününde yine %1,1 düşmüştü. S&P 500 temmuz ayından bu yana en düşük seviyesinde yeni güne başladı.

ABD İşçi Bayramı nedeniyle kısalan haftada yatırımcılar yerel FED başkanlarının konuşmalarını ve Avrupa Merkez Bankası’nın hafta içerisinde açıklanacak yeni faiz artırım kararını dört gözle bekliyor olacak. Salı günü açıklanacak ağustos ayı satın alma yöneticileri endeksi ve imalat dışı satın alma yöneticileri endeksi verileri ABD ekonomisinin son durumuna ışık tutacak

CNBC’nin haberine göre Morgan Stanley’nin üst düzey yöneticilerinden Chris Larkin kritik haftada piyasaların olası seyrine ilişkin açıklamasında, “Bir toparlanma bekleyen boğalar tarihsel olarak zayıf olan eylül ayıyla aynı paraleldeki kısa İşçi Bayramı haftasında bu hedefleri için çalışacak: Bu tarihte kayıplar son otuz yılda daha düşük olmasına rağmen volatilite yüksek kalmıştı” ifadelerine yer verdi.

El-Erian’dan kaçış önerisi

 

Deutsche Bank’tan ‘sterlin krizi’ uyarısı

 

ABD, daha çok siyasi şiddet ve daha az demokrasi üretecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)