BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD, daha çok siyasi şiddet ve daha az demokrasi üretecek----

ABD, daha çok siyasi şiddet ve daha az demokrasi üretecek

ABD, daha çok siyasi şiddet ve daha az demokrasi üretecek
06 Eylül 2022 - 14:54 www.finansgundem.com

Amerikalıların çoğu, ABD’de siyasi şiddetin artacağına ve daha az demokrasi olacağına inanıyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerikalılar, ülkenin geleceğinden endişe duyuyor. Orta ve uzun vadede ABD’de siyasi şiddetin artacağını düşünen Amerikalılar aynı zamanda gelecekte daha az demokrasi olacağına inanıyor.

CBS News anketine göre, Amerikalıların çoğu ABD'de siyasi şiddetin artacağına ve ülkede gelecek nesiller için şimdi olduğundan daha az demokrasi olacağına inanıyor. Bunda, çoğu Amerikalının ABD'yi, siyasi partiler arasında onarılamaz bir şekilde bölünmüş olarak görmesinin büyük etkisi bulunuyor.

Siyasi şiddet artıyor

Forbes’tan Alison Durkee’nin haberine göre, 29-31 Ağustos tarihleri ​​arasında 2.085 ABD'li yetişkin arasında gerçekleştirilen ankete göre, ankete katılanların yüzde 64'ü ABD'deki siyasi şiddetin önümüzdeki birkaç yıl içinde artacağını düşünüyor. Bu oranın, 2021 yılı Aralık ayında yüzde 57 ve 2021 yılı Ocak ayında yüzde 51 olduğu düşünülürse, bu düşüncede olanların sayısında belirgin bir artış yaşandığı daha iyi gözlenebiliyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, bu oranlar, kendini liberal olarak tanımlayanların yüzde 72'sini, ılımlıların yüzde 58'ini ve muhafazakarların yüzde 68'ini içeriyor. Anket, 2020 yılında Başkan Joe Biden'a veya eski Başkan Donald Trump'a oy veren katılımcıların gelecekteki şiddeti tahmin etme olasılıklarının eşit derecede yüksek olduğunu belirtiyor. Buna göre, her iki kutupta da ülkenin siyasi atmosferinin daha da şiddetleneceğine dair görüş yüzde 70 oranında seyrediyor.

Daha az demokrasi

Ankete katılanların yüzde 54'ü, gelecek nesiller için ABD'de şimdi olduğundan daha az demokrasi olacağını söylerken, yüzde 27'si şimdikiyle aynı olacağını ve yüzde 19'u ise daha fazla demokrasi olacağını düşünüyor.

Cumhuriyetçilerin yüzde 64'ü ve Trump seçmenlerinin yüzde 71'i, Demokratların ise yüzde 44'ü ve Biden seçmenlerinin yüzde 45'i demokrasinin daha az olacağına inanıyor. Buna göre, demokrasi noktasında Cumhuriyetçiler’in Demokratlar’dan daha karamsar oldukları görülüyor.

Güç ve şiddet kullanımı kabul edilemez

Ankete katılanların yüzde 86 gibi ezici bir çoğunluğu ise siyasi hedeflere ulaşmak için bir yöntem olarak güç ve şiddet kullanımının ‘kesinlikle kabul edilemez’ olduğuna inanıyor.

Yine yüzde 80'lik büyük bir çoğunluk da, bugün ABD'nin, ebeveynlerinin yaşadığı döneme kıyasla çok daha fazla bölünmüş olduğuna inanıyor. Amerikan siyasetindeki genel nezaketin giderek kötüleştiğini düşünenlerin oranı ise yüzde 80 olarak öne çıkıyor. Ankete katılanların yüzde 67'si ise farklı siyasi inanç ve görüşe sahip Amerikalıların hala ‘bir araya gelebileceği’ konusunda karamsar olduğunu ifade ediyor.

Cumhuriyetçiler ülkenin bölünmesi fikrine daha yakın

Ankete katılanların yüzde 57'lik büyük bir çoğunluğu, ülkedeki siyasi bölünmelere rağmen ABD'nin ‘kırmızı’ ve ‘mavi’ olarak ikiye bölünmesine ‘şiddetle karşı çıkıyor’ ve sadece yüzde 7'si bu ayrımı destekliyor. Liberaller ve Demokratların yüzde 62'sine karşın Cumhuriyetçilerin yüzde 49'u ve muhafazakarların da yüzde 48'i ülkenin bölünmesine şiddetle karşı çıkıyor. Buna göre, Cumhuriyetçiler’in ülkenin bölünmesine en yatkın taraf olduğu göze çarpıyor.

Maga hareketi ve Biden’ın konuşması

Anket, Başkan Biden'ın 1 Eylül'de yaptığı bir konuşmada, eski Başkan Trump’ın destekçisi olan MAGA hareketini nitelemek için ‘cumhuriyetimizin temellerini tehdit eden bir aşırılığı temsil ediyorlar’ söyleminden günler sonra yayınlandı. Biden'ın konuşmasından önce yürütülen CBS anketi, ankete katılanların yüzde 19'unun kendilerini ‘MAGA hareketinin bir parçası’ olarak tanımladığını buldu.

Biden: Trump destekçileri ABD demokrasisini tehdit ediyor

 

ABD Başkanı Biden'dan 4 Temmuz mesajında 'demokrasi' vurgusu

 

Cumhuriyetçilerin yüzde 59'u 2024 seçimlerinde Trump'ı istiyor

 

Trump’tan FBI’a suçlama

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)