BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı----

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
20 Nisan 2022 - 17:13 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri hafta ortasına karışık başladı. Netflix’in beklentilerin altındaki bilançosu Nasdaq’da düşüşlere sebep olurken IBM’den gelen beklentilerin üzerindeki bilanço raporu Dow Jones’u yükseltti

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Çarşamba gününe karışık seyirle başladı. Yatırımcılar Netflix’in hayal kırıklığı yaratan bilançosunu değerlendiriyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,50 artışla 35.085,03 puanda, S&P 500 Endeksi %0,06 artışla 4.464,72 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,54 düşüşle 13.546,22 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0511 düşüşle %2,890 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Nasdaq Endeksi’ndeki düşüşler Netflix’in ilk çeyrekte 200 bin abone kaybı bildirmesinin ardından açılış öncesinde hisse fiyatında %29’luk düşüş kaydetmesinin ardından gerçekleşti. Bilanço haberinin ardından diğer dijital yayın platformları Disney, Roku, Warnet Bros., Discovery ve Paramount’un hisseleri yatırımcıların endişelenmesiyle birlikte düşüşe geçti. Bazı analistler ilk çeyrek bilançolarının ardından Netflix’in kredi notunu da düşürdü.

Bu arada IBM, bilanço ve gelirdeki artışın ardından güne %5'in üzerinde yükselişle başladı. Söz konusu bilanço haberleri Dow Jones’taki yükselişin en önemli sebebi oldu. Başka bir Dow Jones bileşeni P&G, beklenenden daha iyi bilanço bildirdi ve tam yıllık gelir beklentisini artırdı.

Tesla ve United Airlines’ın işlem günü sonrasında bilançosunu açıklaması bekleniyor.

Şirket bilançolarının ötesinde, yatırımcılar Salı günü %2,94’le 2018'in sonlarından bu yana en yüksek seviyeye ulaşan 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirilerindeki geri çekilmeyi de yakından takip ediyorlardı.

CNBC’nin haberine göre borsa yatırım fonu şirketi Defiance’ın CEO’su ve Baş Yatırım Sorumlusu Sylvia Jablonski, “Faiz artırımı ve enflasyon tartışmaları konusunda biraz bitkinlik var gibi görünüyor. Piyasa muhtemelen gelecek faiz artışlarını fiyatlandı, enflasyon muhtemelen zirveye yaklaşıyor ve bilanço sezonu etrafında bazı olumlu yatırımcı duyarlılıklarının oluştuğunu düşünüyorum. Tüketici güçlü kalmaya devam ediyor, harcamalar ortamdan bağımsız olarak artıyor, 2 trilyon dolar tasarruf kenarda bulunmayı sürdürüyor ve şirketler fiyatlandırma gücü ve sağlam bilançolar üzerinden güç göstermeye devam ediyor” açıklamasında bulundu.

Jablonski, “Büyüme yavaşlasa da, bu yıl hala orta haneli bir S&P getirisi sağlayabilir. Yatırımcılar bunun hisselerini alıyor olabilir ve enflasyon kaynaklı nakit kayıplarını engellemek için nakit dağıtıyor olabilirler. Eğer fiyat kazanç seviyeleri bu bölgelerde makul görünmeye devam ederse ve bilançolar ayakta kalırsa, bu pozitif bir ikinci yarı görünümü için katalizör olabilir" ifadelerine yer verdi.

 

Wall Street’te boğa piyasası beklentisi

 

Netflix hisselerinde sert düşüş

 

Dijital platform abonelikleri enflasyona yenik düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)