BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDijital platform abonelikleri enflasyona yenik düştü----

Dijital platform abonelikleri enflasyona yenik düştü

Dijital platform abonelikleri enflasyona yenik düştü
19 Nisan 2022 - 15:28 www.finansgundem.com

Yüksek enflasyon hane halklarının dijital platform üyeliklerini azaltmasına yol açıyor. Uzmanlar tüketicilerin çok daha seçici hale geldiğini belirtti

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel çapta yükselen enflasyon tüketicilerin eğlence hizmetlerine ayırdıkları miktarı azaltmasına sebep oldu. İngiltere’de hane halkları dijital yayın platformu üyeliklerini rekor miktarda düşürüyor. Söz konusu durum pandemiyle birlikte ortaya çıkan dijital yayın patlamasının sonu olabilir.

Financial Times’ın haberine göre, İngiltere’de Disney Plus ve Apple TV Plus gibi dijital yayınlara abone olan 1,5 milyon tüketici yılın ilk üç ayında aboneliklerini durdurdu.

Veri analitiği firması Kantar’ın araştırmasında hane halklarının %58’inin en az bir dijital yayın servisi abonesi olduğu görülüyor. Araştırmaya göre bir yıl öncesine göre bu oran sadece %1,3 azalmış durumda. Araştırmalar izleyicilerin birden fazla platforma abone olmaktan daha fazla rahatsızlık duyduğunu gösteriyor.

Araştırmacılar, para biriktirme arzusunun iptallerin en önemli nedeni olduğunu ve genç yetişkinlerin, yıllık 159 sterlinlik lisans ücretinin üzerine abonelik ücreti verme konusunda özellikle temkinli davrandığına işaret ediyor.

Kantar’ın Küresel İçgörü Direktörü Dominic Sunnebo sonuçların dijital yayın platformları arasında ‘seçiciliğe’ yol açtığına dikkat çekti. Platformların ‘yoğun rekabetçi bir pazar haline geldiğini’ belirten Sunebbo firmaların tüketicilere değerlerini kanıtlamaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre yükselen enflasyonun ardından hane halkları artan fatura harcamalarıyla baş edebilmek için bütçelerini kısmaya çalışıyor. Yükselen enerji, kıyafet ve gıda fiyatları yaşam maliyetini küresel çapta daha pahalı hale getirdi. Geçtiğimiz hafta açıklanan verilere göre enflasyon İngiltere’de 30 yılın zirvesine ABD’de ise 40 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Medya yatırımcıları pandemi sırasında evde eğlence arayışına dijital yayın hizmetleri üzerinden cevap vermiş ve bu hizmetleri sağlayan platformlar yükselişe geçmişti. Ancak yükselen maliyetlerle birlikte sektörün pik noktasına ulaşması ve giderek daha fazla küçülmesi ihtimali endişe uyandırıyor.

Salı günü ilk çeyrek bilançosunu açıklayacak olan Netflix hisseleri, küresel abone sayılarında hayal kırıklığına uğramasıyla yıl başından bu yana yüzde 43 düştü. Tüketiciler, daha yüksek ücretlere yanıt olarak abonelikleri yeniden değerlendiriyor. Birçok platform, TV ve film üretimini kısmen daha pahalı hale getiren artan işgücü ve tesis maliyetlerini telafi etmek için Türkiye de dahil olmak üzere birçok pazarda fiyatları yükseltti.

Bu platformlar arasında, yakın zamanda Türkiye’de son 13 ayda 2 kez zam yapan ve temel üyelik ücretleri fiyatını 26,99 TL’den 37,99 TL’ye yükselten Netflix de bulunuyor. FT’nin haberinde firmanın İngiltere’deki fiyatlarını da son 18 ayda 2 kez yükselttiği ve 10 sterlinden 11 sterline taşıdığı belirtiliyor.

Bu süreçte izleyicilerin seçenekleri de genişlemeye devam ediyor. Yayın kuruluşu Sky tarafından geliştirilen ve NBCUniversal’ın içeriklerine ulaşım hizmeti verecek olan Peacock platformu gibi birçok platform bu yıl içerisinde İngiltere’de yayın hayatına başlayacak.

Birçok tüketici halen dijital platformlara abonelik alıyor. Kantar'ın 14.500 kişiyle gerçekleştirdiği görüşmelere dayanan araştırması, İngiliz hane halklarının yaklaşık yüzde 3'ünün ilk çeyrekte abonelik aldığını tespit etti. Ancak bu oran bir yıl önce görülen %4,2’lik artışa göre belirgin bir yavaşlamayı gösteriyor.

Abonelik iptalleri ise yılın son çeyreğinde kaydedilen 1,04 milyondan 1,2 milyona kadar yükseldi. Bütçe endişeleri, aboneliklerini sonlandıranların en sık dile getirdiği nedenler. Bu sebepleri abonelerin platformu yeterince sık kullanmamaları ve platformların izlemek istedikleri yeni şovlardan yoksun olmaları izliyor.

İngiltere’de son rakamlara göre en az bir ücretli aboneliği olan hane halkı sayısı bir önceki çeyreğe göre 215 bin azalarak 16,9 milyona geriledi. Habere göre en çok iptal edilen abonelikler Britbox, Apple TV Plus ve Discovery Plus oldu. Netflix ve Amazon Prime Video ise çeyrek boyunca en düşük dalgalanma oranına sahipti. Kantar bu iki platformdaki düşük hareketliliği “hane halklarının önceliklere yönelmeye zorlandığında en son feda edeceği” aboneliklerden olduğunun bir işareti olarak gösterdi.

Yüksek CEO maaşının bir nedeni var

 

281 milyon dolarlık baykuşlar NFT dünyasını sarstı

 

Musk, Twitter’ı satın alırsa yönetim kurulu üyelerine maaş ödemeyecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)