BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları Haziran ayına da kötü başladı----

ABD borsaları Haziran ayına da kötü başladı

ABD borsaları Haziran ayına da kötü başladı
04 Haziran 2019 - 00:58 www.finansgundem.com

Cuma günü hem haftayı hem de Mayıs ayını düşüşle kapatan ABD borsalarında olumsuzluk sürüyor. Dow, kıl payı artıda kalırken S&P 500 ve Nasdaq günü düşüşle kapadı

ABD borsaları Haziran ayının ilk işlem gününe de kötü başladı. Dow Jones sanayi endeksi sınırlı da olsa günü artıda kapatırken S&P 500 ve Nasdaq bir kez daha düştü. Nasdaq'ın kaybı yüzde 1.6'yı buldu. 

ABD-Çin ticaret savaşlarının küresel büyümeyi yavaşlatacağı endişesi Wall Street yatırımcılarını olumsuz etkilerken Alphabet ve Amazon ile ilgili haberler iki şirketin hisselerinde şok düşüşe yol açtı. 

ABD Adalet Bakanlığı’nın Google'ın çatı şirketi Alphabet'in antitröst yasalarını ihlal edip etmediğini belirlemek için bir soruşturma hazırladığını açıklamasının ardından şirket hisseleri yüzde 6 değer kaybetti. E-ticaret devi Amazon.com'un FTC gözetimine alınabileceği raporu da şirketin hisselerinde yüzde 4.6'lık kayba yol açtı. Bu iki hissenin düşüşü diğer internet bağlantılı hisselere de sirayet edince Nasdaq'da günlük kayıp yüzde 1.6'yı buldu. 

Reuters'taki haberde, Nasdaq'ın Mart seviyesine düştüğü ve bu seviyenin kritik olduğu belirten analistler, bu seviyenin altına inilmesi halinde düşüşün hızlanacağı görüşüşünü paylaştı ve Salı gününü kritik olarak değerlendirdi. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 4.74 puan ve yüzde 0.02 oranında artışla 24.819.78 seviyesinde kapadı. S&P 500 ise 7.61 puan ve yüzde 0.28 oranında düşerek günü 2.744.45 seviyesinde tamamladı. Nasdaq da 120.13 puan ve yüzde 1.61 oranında düşüşle  düşerek% 1.61 oranında düşerek gün sonunda 7.333.02 seviyesine geriledi. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)