BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları geriledi----

ABD borsaları geriledi

ABD borsaları geriledi
13 Haziran 2013 - 08:19 www.finansgundem.com

Yatırımcıların teşviklere ilişkin spekülasyonlarının etkisiyle New York Borsası düştü

ABD'de ekonomik büyüme beklentileri ile Fed'in teşvik önlemlerinin hızına ilişkin spekülasyonların etkisiyle New York Borsası satışa geçti; Dow Jones Endeks bu yılki ilk 3 günlük düşüşüne işaret etti.
S&P 500 Endeksi'ndeki 10 sektör grubunun hepsi düştü. Kamu hizmeti hisseleri yüzde 1.1 düşüşle 6 haftalık kaybını yüzde 11'e genişletti. Biogen Idec Inc., Citigroup Inc.'in hisse tavsiyesini indirmesiyle yüzde 7.4 geriledi. Cooper Tire&Rubbet Co., Apollo Tyres Ltd. tarafından alınmayı kabul etmesinin ardından yüzde 41 yükseldi.
S&P 500 Endeksi yüzde 0.8 kayıpla 1,612.52 puana gerileyerek, dün erken saatlerde kaydettiği yüzde 0.7 oranındaki ralliyi sildi ve 17 Nisan'dan buyana en sert 3 günlük düşüşünü kaydetti. Dow Jones Endeksi yüzde 0.8 kayıpla 14,995.23 puana inerek, 28 Aralık'tan bu yana en büyük düşüşüne işaret etti.
Piyasaların kazançlarına tutunmakta zorlandığını belirten Knight Capital Group Inc.'in baş piyasa stratekisti Peter Kenny, Fed'in ifadelerine bakıldığında, alımların eskisi kadar otomatik olmadığının anlaşıldığını, kolay kaldıraçların geride kaldığını söyledi. Kenney, "Ne zaman piyasa yükselse ve yeşilde seyretse, kurumlar risk satışı yaparak, arz sunmaya başlıyor" yorumunda bulundu.
Fed'in teşvikleri ve beklenenden iyi gelen kazanölar, New York Borsası'ndaki boğa piyasasını destekledi ve S&P 500 Endeksi'ni 2009'da kaydettiği 12 yılın en düşüğünden yüzde 138 sıçrattı. Endeks Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin, ekonomide reel ve sürdürülebilir bir ilerleme olması hâlinde tahvil alımlarının hızının düşürülebileceğini söylemesinin bir gün öncesi olan 21 Mayıs'taki zirvesinden yüzde 3.4 gevşedi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)