BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları geriledi----

ABD borsaları geriledi

ABD borsaları geriledi
21 Şubat 2013 - 07:52 www.finansgundem.com

Fed tutanaklarının daha fazla teşvik üzerinde tartışıldığını göstermesi üzerine New York Borsası 5 yılın zirvesinden gevşedi

ABD Merkez Bankası'nın 29-30 Ocak toplantısının tutanaklarının, politika yapıcıların tahvil alımlarının hızının değiştirilebileceğine işaret etmesiyle New York Borsası 5 yılın zirvesinden geri adım attı. Standard&Poor's 500 Endeksi Kasım'dan bu yana en sert düşüşünü kaydetti.
Apple Inc., Foxconn Technology Group'un Çin'de işe alımlarını durdurması üzerine yüzde 2.4 düştü. ABD'nin en büyük lüks konut inşaatçısı Toll Brothers Inc., beklentinin altında kazanç açıklaması sonrasında yüzde 9.1 değer kaybetti. Caterpillar Inc., küresel perakende makina satışlarının düştüğünü açıklamasının ardından yüzde 2.5 geriledi. OfficeMax Inc., Office Depot Inc. tarafından 1.17 milyar dolara satın alınmayı kabul etmesi üzerine yüzde 7 düştü.
Standard&Poor's 500 Endeksi yüzde 1.2 kayıpla 1,511.95 puana, Dow Jones Endeksi de yüzde 0.8 düşüşle 13,927.54 puana geriledi. Amerikan borsalarında dün 7.5 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 22 üzerinde gerçekleşti. Opsiyon göstergesi VIX Endeksi, kayıp koruması taleplerindeki artışın etkisiyle son 15 ayın en büyük sıçramasını kaydetti.
Bir sonraki olası zayıflık ya da endişenin ne taraftan geleceğini tahmin etmenin güç olmadığını söyleyen Cambiar Investors'ın başkanı Brian Barish, bir sonraki zayıflığın Fed'in parasal genişleme adımlarına ilişkin olacağını belirtti.
FOMC'un toplantı tutanakları politika yapıcıların, Başkan Ben S. Bernanke'nin yüzde 7.9 işsizliğin olduğu Amerikan istihdam piyasasında kaydadeğer ilerleme kaydedilinceye kadar tahvil alımlarının sürdürülmesi stratejisinde görüş ayrılığı yaşadığını gösterdi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)