BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları düşüşle açıldı----

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
12 Ekim 2023 - 16:51 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri enflasyon rakamlarının ardından yeni güne satıcılı başladı. Enflasyondaki beklentilerin üzerindeki artışa rağmen çekirdek enflasyonun beklentileri karşılaması yatırımcılara umut veriyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları perşembe gününe hafif düşüşle başladı. Yatırımcılar yeni tüketici enflasyon rakamlarının ardından ekonomiye ilişkin beklentileri daha da netleşti.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,02 düşüşle 33.796,86 puanda, S&P 500 Endeksi %0,13 azalışla 4.371,26 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,18 düşüşle 13.635,41 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0661 yükselişle %4,631 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsalarının bugünkü gündeminde tüketici enflasyon rakamları vardı. Gün içerisinde ABD Çalışma Bakanlığı’nın yayınladığı rapora göre, tüketici fiyat endeksi aylık bazda %0,4 ve bir yıl öncesine göre %3,7 arttı. Dow Jones anketlerine göre yatırımcılar aylık %0,3 ve yıllık %3,6 oranında artış bekliyordu.

Gıda ve enerji fiyatları gibi volatilitesi yüksek tüketim kalemlerinin dışarıda tutulduğu çekirdek enflasyonda ise rakamlar analistlerin beklentileriyle aynı doğrultuda geldi. Çekirdek enflasyon eylül ayında aylık bazda %0,3, son 12 aylık süreçte ise %4,1 yükseldi.

CNBC’nin haberine göre Vanguard’ın Kıdemli Ekonomisti Andrew Patterson, “Ağustos TÜFE rakamları beklediğimizden bir miktar daha güçlü geldi. Yine de çekirdek enflasyondaki aşağı yönlü trend dayanıklı kaldı. Bunun devam etmesini umuyoruz ancak yüksek enerji fiyatlarının devam etmesi durumunda önümüzdeki aylarda fiyatların geniş çaplı enflasyona geçişini de yakından takip edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Devam eden İsrail-Hamas savaşı nedeniyle bölgedeki jeopolitik istikrarsızlığın komşu ülkelere yayılması ihtimali devam ediyor. Olası bir petrol arzı sıkışıklığı ve bunun sonucunda yakıt fiyatlarının artacağı endişesi enerji piyasalarında hissedilebiliyor. Brent petrol vadeli işlemeleri %1,6’lık artışla varil başına 87 doların biraz üzerinde değerleniyor.

Gün içerisinde Atlanta FED Başkanı Raphael Bostic ve Boston FED Başkanı Susan Collins ABD Merkez Bankası’nın duruşu hakkında daha fazla fikir verebilecek açıklamalarda bulunacak. FED’in faiz artışlarının sonuna geldiğine dair FED yöneticilerinden gelen işaretler çarşamba günü itibariyle ABD borsalarının üst üste 4 seans pozitif kapanmasında önemli bir pay sahibiydi.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları tahminlerin altında

 

ABD enflasyon rakamları açıklandı

 

Kredi kartı kullananlar için 3 kritik strateji

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)