BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları düşüşle açıldı----

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
03 Ekim 2023 - 17:07 www.finansgundem.com

Wall Street borsaları tahvil faizlerindeki yükselişlere odaklandı. 16 yılın zirvesine ulaşan tahvil faizleri boğa piyasası yatırımcılarını baskılıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları salı gününe düşüşle başladı. Yatırımcılar 16 yılın zirvesine çıkan ABD Hazinesi tahvil getirilerini takip ediyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,20 düşüşle 33.366,85 puanda, S&P 500 Endeksi %0,24 azalışla 4.277,91 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,30 düşüşle 13.267,20 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0160 yükselişle %4,703 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre gün içerisinde %4,745 ile 15 Ağustos 2007’den bu yana en yüksek seviyeye ulaşan 10 yıllık ABD Hazinesi tahvilleri yatırımcıların bir numaralı gündem maddesi olarak öne çıkıyor. Tahvil piyasasının gösterge endeksi niteliğindeki getiriler ABD Merkez Bankası’nın (FED) sıkı para politikasını devam ettireceğini açıklamasının ardından geçen ay ani bir yükseliş trendine girdi.

Yatırımcılar son zamanlarda FED’in sıkı para politikasını daha uzun süre devam edeceğinden ABD ekonomisini resesyona sokabileceğinden endişe ediyor. Bu da ABD Hazinesi tahvil getirilerinin rekor seviyelere ulaşmasına sebep oluyor.

CNBC’nin haberine göre Vital Knowledge’tan Adam Crisafulli piyasalara ilişkin açıklamasında, “Hisse senetleri geri dönmeye çalışıyor ancak yukarı yönde çok az iştah var piyasanın boğaları sıkışmış ve çekingen kalıyor. Bu noktada alıcılar piyasaya katılmadan önce yükselişin daha istikrarlı bir şekilde ilerlemesini sağlamak için bir sonraki %2 ila 4’lük yükselişi kaçırmaya dahi istekli görünüyorlar” dedi.

FED yetkililerinin açıklamaları da takip edilirken, Atlanta FED Başkanı Raphael Bostic, tekrar faiz artırımı yapmak için acele etmediklerini ancak faiz indirimi yapmak ve para politikasının gevşemesine ilişkin vaktinden önce bir sinyal göndermek için de aceleleri olmadığını belirtti.

ABD'de perakende satışlar arttı

 

Bostic: Fed'in Faiz hamlesi için acelesi yok

 

Fosil yakıt CEO’ları: Biz dondurma satmıyoruz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)