BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları düşüşle açıldı----

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
18 Temmuz 2023 - 17:08 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne ekside başladı. Yatırımcıların satışa geçmesinde son açıklanan ekonomik veriler ve bilançolar etkili oldu

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları salı gününe düşüşle başladı. Piyasaların eksi yöne gitmesinde beklentilerin altında gelen perakende satış verileri ve bilanço rakamları etkili oldu.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,03 düşüşle 34.575,77 puanda, S&P 500 Endeksi %0,13 azalışla 4.517,03 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,31 düşüşle 14.200,24 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0332 düşüşle %3,779 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsalarının bugünkü gündeminde dev bankaların ikinci çeyrek bilançoları ve perakende satış verileri etkili oldu. Bank of American’nın bilançosu ancak ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artışları sayesinde beklentilerin üzerinde gelebildi. BofA hisseleri kabaca %1 değer kazand. Bank of New York Mellon (BNY Mellon) bilançosu da beklentileri sınırlı da olsa aştı. Ancak bankanın hisseleri %1 değer kaybetti.

ABD Ticaret Bakanlığı’nın Salı günü paylaştığı perakende satış verileri haziran ayında %0,2’lik artışı gösterdi. Dow Jones anketlerine göreyse ekonomistler %0,5’lik bir artış bekliyordu.

Morgan Stanley servet yönetimi biriminden elde ettiği rekor gelir sayesinde hem gelirleri hem de düzeltilmiş hisse başı kazançları üzerinden beklentileri aştı. PNC Financial hisseleri ise şirketin karışık bilanço verileri nedeniyle %3 değer kaybetti.

ABD borsalarında bilanço sezonu güçlü bir biçimde başladı. FactSet verilerine göre bilançolarını açıklayan S&P 500 şirketlerinin %82’si beklentileri aştı. Bilanço sezonu enflasyon verilerinin ekonomide yumuşak iniş senaryolarını güçlendirdiği ve hisse senetleri rallisini desteklediği sırada geldi. Ancak boğa piyasasına yönelik şüpheci sesler de gelmeye devam ediyor.

CNBC’nin haberine göre SoFi’den Liz Young konuyla ilgili açıklamada, “Şu anda tam da ideal pozisyonda olduğumuzu düşünmüyorum. Eğer ideal noktada olsaydı bu negatif öncü göstergelere ve hatta bazı eş zamanlı bazı göstergelere şahit olmazdık” ifadelerine yer verdi.

ABD'de sanayi üretimi beklentilerin üzerinde düştü

 

ABD'de perakende satışlar beklentilerin gerisinde

 

Doların düşüşü Wall Street’i neden yükseltiyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)