BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları düşüşle açıldı----

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
11 Nisan 2022 - 17:11 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri yeni haftaya ekside başladı. Yatırımcıların gündeminde hafta içi açıklanacak enflasyon rakamları ve bilanço sezonu bulunuyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD hisse senetleri haftanın ilk gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın (FED) sıkı para politikasına geçmesinin ardından ekonomide düşük büyüme ihtimallerini değerlendiriyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,38 düşüşle 34.587,67 puanda, S&P 500 Endeksi %0,90 azalışla 4.447,85 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,44 düşüşle 13.513,07 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0946 yükselişle %2,754 seviyesinde değerleniyor.

Twitter CEO’su Parag Agrawal’ın Elon Musk’ın Twitter’ın yönetim kuruluna girme planından vazgeçtiğini açıklamasının ardından Twitter hisseleri seans öncesinde %8 civarında düşmüştü. Açılışta ise Twitter hisseleri %2,38 yükselişle değerleniyor.

Finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre yatırımcıların bir numaralı gündem maddesi enflasyonla mücadele. Merakla beklenen ABD Mart ayı tüketici fiyat endeksi Salı günü açıklanacak. ABD üretici fiyat endeksininse Çarşamba günü açıklanması bekleniyor.

Cleveland FED Başkanı Loretta Mester Pazar günü CBS’teki röportajında FED’in halen ekonomiyi büyük bir krize sokmadan enflasyonu kontrol altına alabileceğine inandığını söyledi. Mester açıklamasında, “Tüm risklere bakarsanız, dünyada ve ekonomide neler olup bittiği göz önüne alındığında, artan bir resesyon riski vardır. Ancak ben iyimserliğimi koruyorum ve kesinlikle bu yıl ne olacağına dair model tahminim, genişlemenin devam edeceği yönünde” ifadelerine yer verdi.

Mester, Çin'deki Kovid kısıtlamalarının ABD'de enflasyonun sebeplerinden olan tedarik zinciri sorunlarını "şiddetlendireceğini" de sözlerine ekledi.

Bu haftanın ilerleyen saatlerinde, ilk çeyrek bilanço sezonu, bazı büyük bankaların ve havayolu şirketlerinin bilançolarını bildirmesiyle başlayacak. Çarşamba günü, JPMorgan ve Delta Air Lines bilançolarını bildirecek. Perşembe günü, Citigroup, Goldman Sachs, Morgan Stanley ve Wells Fargo'nun piyasalar açılmadan bilançolarını bildirmesi bekleniyor.

Yatırımcılar Ukrayna'daki gelişmeleri de takip edecek. Rusya'nın Ukrayna’yı işgali ülkeyi işgali, petrol ve diğer emtia piyasalarında volatiliteye sebep oluyor ve bu da hisse senetlerini olumsuz etkiliyor.

Petrol fiyatları Pazartesi günü ise düşüş gösterdi. ABD Batı Teksas Ham Petrolü fiyatı %3,9 düşüşle varil başına 94,42 dolara geriledi. Brent ham petrolünün varil fiyatı ise %3,7 düşerek 99,01 dolardan işlem gördü.

DeFi bankalar için büyük risk

 

ABD enflasyon yeni zirve yapabilir

 

Brent petrol, 100 doların altına geriledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)