BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD basınından dikkat çeken vize yorumu----

ABD basınından dikkat çeken vize yorumu

ABD basınından dikkat çeken vize yorumu
09 Ekim 2017 - 16:35 www.finansgundem.com

ABD'li Washington Post gazetesi, gerilen ilişkiler için dikkat çeken bir yorumda bulundu

Amerikan Washington Post gazetesi , iki ülke arasında on yıllardır yaşanan en büyük krize neden olan vize kararını, "ABD'nin Türkiye'ye sıra dışı azarı" şeklinde yorumladı.
BBC Türkçe'de yer alan habere göre, gazete, bir konsolosluk çalışanının tutuklanması sonrası gelen vize engeli kararının "misilleme" gibi göründüğünü de yazdı.
Haberde, ABD ile Türkiye arasında yıllardır devam eden gerilimin Metin Topuz isimli konsolosluk çalışanının tutuklanması sonrası "patlayarak açığa çıktığı" belirtildi.
Post, Türk yetkililerin Topuz'u, "casusluk ve Fethullah Gülen ile bağlantısı olduğu iddiası" ile tutukladığı, buna karşılık olarak ise ABD büyükelçiliğinin, "tutuklamanın haksız olduğu" yönündeki açıklaması hatırlatıldı.
Haberde ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'in son basın toplantısında tutuklamaya ilişkin kullandığı, "Burada bana adalet aranıyormuş gibi gelmiyor. Bu daha çok intikam alma amacı taşıyor gibi" ifadeleri de yer buldu.


'Brunson pazarlık kozu olarak kullanılıyor'

Amerikan vatandaşı Andrew Brunson isimli din adamının tutukluluğu da haberde yer aldı.
Kuzey Carolina eyaletinden olan papazın 2016 Ekim ayından beri Türkiye'de tutuklu olduğu belirtilerek, Erdoğan'ın bu tutuklulukla ilgili son açıklamasının, iki ülke arasındaki anlaşmazlıklarda, "Brunson'ı pazarlık kozu olarak kullandığı" yorumuna yol açtığı aktarıldı.
Erdoğan, bir senedir tutuklu olan Brunson için, "Papazı verin' diyorlar. Bir papaz da sizde var, bize verin, biz de onu size verelim" açıklamasını yapmıştı.
Washington Post, son gerginliklerin, Trump yönetiminin, bir önceki başkan Obama döneminde Türkiye ile bozulan ilişkileri düzeltme vaadini de sarstığını yazdı.
Haberde görüşüne yer verilen 'New Sultan' kitabının yazarı Soner Cağaptay, "Bu durum tamamen kontrolden çıkabilir. İki ülke arasında özellikle Erdoğan söz konusu olduğunda, büyük bir güven boşluğu olduğu açık." dedi.
Gazeteye konuşan Cağaptay, Türkiye'nin Rusya'dan füze sistemi satın alma kararının arkasında da Erdoğan'ın ABD ve Nato'ya karşı artan şüphesinin bulunduğu yorumunu yaptı.

'2016 yılında 113 bin 240 vize talebi işleme konuldu'

New York Times'ın konu ile ilgili haberinde ise iki ülke ilişkilerinin ABD'nin IŞİD ile mücadele konusunda Kürt güçlerle bağlantıya geçmesiyle yükseldiğine atıf yapıldı.
Wall Street Journal gazetesi de vize restleşmesi haberinde, ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinin 2016 yılında 113 bin 240 vize talebini işleme koyduğu bilgisini aktardı. Haberde Türkiye ve ABD ilişkilerinin, Gülen'in iade edilmesi talebi sürecinde iyiden iyiye gerildiği de ifade edildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.A.10 Ekim 2017 10:23

    Yazıda adı geçen Soner'i okuldan (m.ü. uluslararası ilişkiler) tanırım, bir burs ile (!) oraya gitti son sene, bir tane dişe dokunur bir iş yaptığını duymadım 30 yıldır, hep de söyletilmiş ifadelerle adı geçer.

  • sait10 Ekim 2017 09:50

    uluslararası ilişkilerde ne ebedi dostluk ne ebedi düşmanlık vardır.

  • E. Göy10 Ekim 2017 03:06

    ABD DE YAŞAYAN/VATANDAŞI AFRİKA ASILLILARINDAN ASYA ASILLILARINDAN AVRUPA ASILLILARINDAN BİR GRUP DİĞER GRUPLARA KARŞI AYAKLANIP İSYAN EDEREK ABD TOPRAKLARINDA AYRI DEVLET KURMAYA KALKSALAR AYAKLANMA TARAFTARI OLMAYAN AYAKLANANLARI TARAFLAR VE YAPARLAR ? AYAKLANANLARA KARŞI MÜCADELE ETMEZLER Mİ ? AYAKLANANLARA SİLAH YARDIMI YAPAN ÜLKELERE GÜCENMEZLER Mİ? ÜLKEMİZ AFRİKA/ASYA KÖKENLİLERE AYAKLANMALARI AYRI DEVLET KURMALARI İÇİN SİLAH YARDIMI YAPSA HOŞ KARŞILANIR MI? ABD IRAK/SURİYE'DEKİ AYRILIKÇILARA BÖLÜCÜLERE SİLAH YARDIMI YAPMAKLA HOŞ KARŞILANMIYOR HAREKETİ DOSTÇA KABUL EDİLMİYOR İNSAN/DEVLET DOST BİLDİĞİNDEN/ÜLKEDEN/ÜLKELERDEN DÜŞMANLIK BEKLEMEZ ABD HAYAL KIRIKLIĞIDIR

  • Altay09 Ekim 2017 20:43

    Ver hocay al papazı...

  • Hürrem sultan09 Ekim 2017 20:17

    Yorumcunun birisi burası muz cumhuriyeti değil demiş. O yüzden sadece bir kişinin iradesi var ülkede milletin iradesi yerine öyle değil mi? O yüzden farklı düşünen herkes ya tasfiye ediliyor ya hapiste. Muz cumhuriyeti değilmişmiş.

  • Reis09 Ekim 2017 18:47

    Başkanımızı tabiki istemezsiniz casusluk yaptırdığınız adamlar içeri alınıyor burası Muz cumhuriyeti değil sizde olan kanun bizde de var bırakın bu ayak oyunklarını

  • Adem09 Ekim 2017 17:52

    Normalde ziyaret sonrası daha iyiye gider bizde tam tersi oluyo:)

  • Jtri09 Ekim 2017 17:40

    113 bin kişi abdye vatan hainliği için gitmedi, gitmiyor. İş için, ticaret için, eğitim için gidiyordu. Yazık...

  • fakri koç09 Ekim 2017 17:23

    AĞZA BAK AĞZA.