BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkABD bankalarında kredi rahatlaması----

ABD bankalarında kredi rahatlaması

ABD bankalarında kredi rahatlaması
06 Mayıs 2014 - 06:33 www.finansgundem.com

ABD’de bankalar 2014 yılının ilk çeyreğinde kredi verme standartlarını düşürdü

ABD’de bankalar 2014 yılının ilk çeyreğinde işletmelere ve hane halklarına kredi verme şartlarını gevşetti.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) yayımladığı bankaların kredi verme pratiklerini inceleyen Üst Düzey Kredi Yöneticisi anketinde, 2014 yılının birinci çeyreğinde finans kuruluşlarının borç verme standartlarında gevşemeye gittikleri bilgisi yer aldı.

Ankete katılan 74’ü yerli 23’ü ABD’de faaliyet gösteren yabancı banka, hane halklarına ve işletmelere yönelik kredilerde standartlarını kolaylaştırdıklarını ifade etti.

Konut kredilerinde bankalar üst düzey kredilerin standardında değişikliğe gitmezken, borç itibarı yüksek olmayan kesimlere (subprime) yönelik enstrümanlarda daha seçici olduklarını belirtti.

Kredi vermede daha düşük standart uygulamalarına sebep olarak bankalar, sektörde artan rekabeti, daha uygun ve daha az belirsiz ekonomik görünümü ve yükselen risk iştahını gösterdi. Bankalar ayrıca, "işletmelerin stok artırımı, vadeli alacakların paraya çevrilmesi, yeni yatırım ve şirket birleşmesi ya da satın alma" gibi sebeplerle yılın ilk çeyreğinde kredi taleplerinin arttığını kaydetti.

Düzenleyici kuruluşların bankaları daha fazla sermaye tutup daha az risk almaya iten politikaları yüzünden ABD’de pek çok finans kuruluşu ekonomik kriz sonrasındaki dönemde kredi verme standartlarını sıkılaştırmıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)