BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkABD bankalarına Stablecoin onayı----

ABD bankalarına Stablecoin onayı

ABD bankalarına Stablecoin onayı
05 Ocak 2021 - 17:21 www.finansgundem.com

ABD’nin en önemli bankacılık denetleme birimi olan OOC resmi para birimleriyle denkliği olan kripto para birimlerinin bankalar tarafından kullanılmasına onay verdi.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin en tepedeki bankacılık denetleme birimi olan Para Birimi Denetleme Ofisi (OOC) resmi para birimleri ile denkliği olan kripto paraların (stablecoin) bankaların finansal işlemlerinde kullanılmasını onayladı.

Finextra’nın haberine göre söz konusu yönerge bankaların denkliği olan blockchain ağlarını kullanmasının ve ödemelerde ve diğer banka işlevlerinde stablecoin’lerin kullanılmasının önünü açtı.

OOC Baş Denetçisi Brian P. Brooks konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Başkan'ın Finansal Piyasalar Çalışma Grubu yakın zamanda, stablecoin tabanlı finansal altyapı çağını başlatmak için güçlü bir çerçeve oluşturmuş, önemli riskleri belirlermiş ve aynı zamanda bu risklerin teknolojik olarak tarafsız bir şekilde yönetilmesine olanak tanımıştır” ifadelerine yer verdi. Brooks açıklamasında bankaların onaylı ağlar ve stablecoin ödemeleri üzerinden yapılacak ödemelerle ilgili bankaların yetkilerine ilişkin bütün belirsizliğin ortadan kaldırıldığını belirtti. Baş denetçi stablecoin ödemelerinin hız, etkinlik, koordineli ve düşük maliyetli çalışabilirlik gibi özelliklerine dikkat çekerek müşterilerin yararına bir yeniliğe imza atıldığının altını çizdi.

OOC yönergesi ulusal bankaların ve federal tasarruf kurumlarının blockchain ağlarına katılıp katılamayacağını veya stablecoin kullanıp kullanamayacağını açıklığa kavuşturuyor. Yönergede finans kurumlarının blok zincirine katılabileceğini ve ödemeleri depolayabileceğini veya doğrulayabileceğini belirtiyor.

OCC'nin onayı kripto para birimine olan yatırımcı ilgisinin artmasına katkıda bulundu, ancak yönerge Bitcoin gibi merkezi denkliği olmayan varlıkları kapsamıyor.

Dev bankanın üzerindeki siyasi baskılar artıyor

 

Venezuela dijital paraya geçiyor

 

Garanti BBVA’ya dijital bankacılıkta 'en iyi' ödülleri

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)