BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD, Azerbaycan ve Ermenistan'a barış çağrısını yineledi----

ABD, Azerbaycan ve Ermenistan'a barış çağrısını yineledi

ABD, Azerbaycan ve Ermenistan'a barış çağrısını yineledi
01 Mayıs 2023 - 01:32 www.finansgundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Azerbaycan ve Ermenistan liderleriyle görüşmesinde barış için diyalog ve diplomasi çağrısını yineleyerek Laçin koridorunun ticari ve özel araçlara en kısa zamanda yeniden açılmasının önemini vurguladı.


ABD Dışişleri Sözcüsü Matt Miller, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştüğünü duyurdu.

Miller, yaptığı iki ayrı açıklamada, Blinken’ın iki lidere de Azerbaycan-Ermenistan barış görüşmelerinin önemini vurguladığını ve ABD'nin destek sözünü yinelediğini kaydetti.

Miller, Blinken'ın Aliyev ile görüşmesine ilişkin açıklamasında, “Blinken barışın mümkün olduğuna inandığını paylaştı. Ayrıca, Laçin koridorunda bir kontrol noktası kurulmasının barış sürecine güven inşa çabalarını zayıflattığından derin kaygı duyduklarını ve Laçin koridorunun ticari ve özel araçlara en kısa zamanda yeniden açılmasının önemini vurguladı.” ifadelerine yer verdi.

Miller, Paşinyan ile görüşmeye ilişkin açıklamasında ise, “Blinken, Güney Kafkasya'da kalıcı bir barışın sağlanması için doğrudan diyaloğun ve diplomasinin tek yol olduğunu yineledi. Ayrıca Başbakan'ın barış sürecine olan bağlılığından dolayı takdirini ifade etti.” ifadelerini kullandı.

ABD'de 13 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor

 

ABD Ukrayna’yı toprak kaybını kabullenmeye mi zorlayacak?

 

ABD'nin de katıldığı ortak operasyonda 5,5 ton kokain ele geçirildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)