BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD Afganistan'dan çekilmeyi hızlandıracak----

ABD Afganistan'dan çekilmeyi hızlandıracak

ABD Afganistan'dan çekilmeyi hızlandıracak
09 Temmuz 2013 - 13:24 www.finansgundem.com

NY Times gazetesinin iddiasına göre ABD, Afganistan'dan çekilmesini 2014'ten sonra sıfırlayacak

New York Times gazetesine göre ABD, Afganistan'daki askerlerini  tasarlanandan daha hızlı çekmeyi, hatta 2014'ten sonra bu ülkedeki Amerikan askeri sayısını sıfırlamayı düşünüyor. Amerikalı ve Avrupalı kaynaklara dayandırılan haberde, Başkan Barack Obama'nın Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ile ilişkilerin gidişatından rahatsız olduğu belirtiliyor.  İki lider arasındaki gerginlik, geçen ay ABD'nin Taliban ile barış görüşmeleri yolunda adım atmasıyla derinleşmişti.
Obama ülkesinin Afganistan'daki askeri rolünü 2014 sonuna  kadar bitirmeyi planlıyor ancak Amerikalı yetkililer bu tarihten sonra da belli sayıda askeri personelin kalması amacıyla temaslar sürdürüyorlar.
Gazete Karzai'nin ABD'yi, Taliban ve Taliban'ın Pakistan'daki destekçileriyle kendi başında barış yapmaya kalkmakla eleştirdiğini ve böyle bir gelişmenin kendisini düşmanları karşısında yalnız bırakacağından kaygılandığını yazdı.
Gazeteye göre Kabil'de bulunan bir Batılı diplomat, "Her zaman için bir sıfır seçeneği vardı ancak temel opsiyon olarak görülmezdi" dedi.  "Şimdi bu seçenek ana seçeneklerden biri haline geliyor, Washington'da konuşulanlara göre, gerçekçi yolun bu olduğu görüşü var."
Obama yönetiminden üst düzeyli bir yetkili adının açıklanmaması şartıyla yaptığı açıklamada, "Tüm seçenekler masada duruyor ama daha bir karara varılması için erken" dedi.Gazeteye göre şu anda Afganistan'da bulunan 63,000 kadar Amerikan askerinin sayısı Şubat'ta 34,000'e düşecek. Beyaz Saray Amerikan askerlerinin çok büyük çoğunluğunun 2014 sonuna kadar Afganistan'dan çıkmış olacağını belirtiyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)