BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAbank'ın ihracına rekor ilgi----

Abank'ın ihracına rekor ilgi

Abank'ın ihracına rekor ilgi
17 Temmuz 2014 - 09:10 www.finansgundem.com

ABank, yurt dışı sermaye piyasalarından ilk borçlanmasını başarı ile gerçekleştirdi

ABank'ın 250 milyon USD tutarında, 5 yıl vadeli tahvil ihracının, dünyanın çeşitli ülkelerinden 6 kattan fazla talep görmesi orta ölçekli bir Türk bankası için önemli bir başarı olarak nitelendirildi. Uzakdoğu’dan ABD’ye Batı Avrupa’dan Körfez ülkelerine kadar 160’den fazla yatırımcının ilgi gösterdiği işlem rekor seviyede düşük bir oranda fiyatlandırıldı.

ABank Genel Müdürü Meriç Uluşahin işlemin başarısını şöyle değerlendirdi: “İki ayrı ekiple Hong Kong, Londra, Dubai ve Abu Dhabi’de gerçekleştirilen 1.5 günlük hızlandırılmış roadshow’un ardından bonomuza 6 kattan fazla talep gelmesi bizim için çok sevindirici. İşlemi açtığımız ilk yarım saatte USD 400 milyonluk talep oluştu. İlk günün sonuna dek toplam talep tutarı bonomuzun üç katını aştı. Ertesi sabah ise birkaç saat içinde toplam talep 6 katın üzerine çıktı. ABank’ın yurdışı piyasalardan yaptığı ilk Eurobond işleminde gördüğümüz ilgi fiyatlamanın da oldukça düşük seviyelerde oluşmasını sağladı. Sözkonusu kaynağın kurumsal ve ticari müşterilerimizin dış ticaret işlemlerinde ve proje finansmanlarında öncelikli olarak kullandırılması planlanmaktadır.”

Fiyatlama aynı vadede Türkiye Hazinesinin 5 yıllık borçlanmasına kıyasla 50 baz puan daha düşük bir seviyeden gerçekleşti. Diğer büyük Türk bankalarının mevcut bonolarının piyasalardaki işlem seviyeleri dikkate alındığında ise 130 ila 185 baz puan daha düşük seviyeden gerçekleşti. İşlem ayrıca, uluslararası sermaye piyasalarında bir Türk ihraçcı tarafından ödenen en düşük kupon oranlı borçlanma aracı niteliğini taşımaktadır.

Uluslararası Finansal Kurumlar Genel Müdür Yardımcısı Şakir Sömek ise işlemi şöyle değerlendirdi: “Bir ay önce yurtdışı sendikasyon piyasalarında, geçen yılki sendikasyon kredimizin %100 yenileme oranı ile USD 350 milyon tutarında başarılı bir şekilde kapatmamızın hemen akabinde yurdışı sermaye piyasalarından bu seviyede bir ilgi görmek bizi çok memnun etti. Bu yeni borçlanma ABank’ın yatırımcı profilini çeşitlendirme açısından çok olumlu bir sonuç vermiştir. ”

CFO ve Genel Müdür Vekili Müge Öner değerlendirmesini şu şekilde yaptı: “50 farklı ülkeden 160’den fazla yatırımcının talep gösterdiği işlem ABank’a olduğu kadar Türk bankacılık sistemine duyulan güvenin de en önemli göstergesidir. Çok farklı bir yatırımcı yelpazesinin ilgisini gören bu işleme, standard olarak bu tip işlemlere yatırım yapan bankaların ve emeklilik fonlarının yanı sıra, fon yönetimi şirketleri, uluslararası kurumsal şirketlerin fonları ve hatta bazı devlet varlık fonları da teklif verdi.”
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)