BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB zorla çalıştırılanların ürettiği ürünlerin alımını yasaklayacak----

AB zorla çalıştırılanların ürettiği ürünlerin alımını yasaklayacak

AB zorla çalıştırılanların ürettiği ürünlerin alımını yasaklayacak
14 Eylül 2022 - 16:28 www.finansgundem.com

AB, zorla çalıştırılan kişilerin ürettiği ürünlerin AB pazarına girmesini yasaklamak için yasa teklifi hazırladı. Teklif, tüm sanayi kollarında AB iç pazarında tüketim için hazırlanan ürünlerin yanında ihraç edilecek ve ithal edilen tüm ürünleri kapsıyor.


Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, "Birçok sanayi kolunda ve tüm kıtalarda 27,6 milyon kişi zorla çalıştırıldığı için bu kapsamlı yaklaşım önem taşıyor" açıklamasını yaptı.

Zorla çalıştırılan kişilerin büyük çoğunluğunun özel şirketler, bazılarının ise devletler tarafından kullanıldığı söylenen açıklamada, "küresel ortaklarla yakın iş birliği" vurgulandı.

Pazardan çekilen ürünler yok edilecek

Teklife göre AB üyesi ülkeler bir ürünün zorla çalıştırılan kişilerce üretildiğini soruşturmayla saptaması durumunda, o ürünü pazardan çekme yetkisine sahip olacak. Pazardan çekilen ürünler imha edilecek.

Bu tür ürünlerin AB sınırlarına geldiği belirlendiğinde, AB ülkelerindeki gümrük makamlarının bunları sınırdan sokmama yetkisi olacak.

En fazla etkilenecek ürünler

AB Komisyonu'nun yasa teklifinin Avrupa Parlamentosu ve AB Konseyi tarafından görüşülerek kabul edilmesi gerekiyor. Teklif, kabul edilirse AB'nin resmi gazetesinde yayımlanıp yürürlüğe girdikten 24 ay sonra uygulamaya geçirilecek.

AB'nin yasa teklifi geçerse, bundan en fazla ayakkabı, kıyafet, kereste, balık ve kakao gibi ürünlerin etkileneceği ifade ediliyor.

Ne olmuştu?

Zorla çalıştırılan kişilerin ürettiği ürünlerin yasaklanmasına yönelik teklif ilk olarak Avrupa Parlamentosunda gündeme gelmişti. Parlamento, zorla çalıştırılan kişilerce üretilen veya taşınan ürünlerin AB'ye girmesinin yasaklanması çağrısında bulunan karar tasarısını haziran ayında kabul etmişti.

ABD Senatosu da geçen yıl "zorla çalıştırma yoluyla üretim yapıldığı" iddiaları nedeniyle Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde üretilen ürünlerin ABD'ye ithalatını yasaklayan yasa tasarısını onaylamış, Çin buna tepki göstermişti.

Dünyada 'modern köle' denilebilecek çocuk işçiler çoğalıyor

 

2022'de en az 1014 işçi hayatını kaybetti

 

Avrupa Birliği'nde 1,2 milyon işçi eksikliği

 

Çocuk işçi çalıştıran Santos'a dava

 

'Kalitesiz beton' ve 'ucuz işçilik' 11 kişiye mezar oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)