BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB ve İsrail arasında kritik temas----

AB ve İsrail arasında kritik temas

AB ve İsrail arasında kritik temas
02 Mayıs 2023 - 22:35 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği (AB) İsrail'den barış ihtimalini riske edecek tek taraflı adımları durdurmasını istedi

Avrupa Birliği Temsilcisi Borrell ve İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, mart ayında yaşanan gerginliğin ardından ilk kez yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdi.

İsrail'in kendini savunma hakkının meşru olduğunu ifade eden Borrell, verilen karşılığın orantılı olması gerektiğini belirtti, iki devletli çözüme dayalı barış ihtimalini tehlikeye atacak tek taraflı adımlardan kaçınılması gerektiğini söyledi.

Avrupa Birliği (AB) İsrail'den gerilimi artıracak ve iki devletli çözüme dayalı barış ihtimalini tehlikeye atacak tek taraflı adımlardan kaçınmasını istedi.

AB Dış İlişkiler ve Savunma Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ve İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen'in ilk kez yüz yüze gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından AB tarafından yapılan yazılı açıklamada iki devletli çözüme bağlılık teyit edildi.

Açıklamada, ikilinin AB ile İsrail arasındaki ilişkilerin yanı sıra bölgesel konuları ele aldığı, Borrell'in AB ile İsrail arasındaki işbirliğinin çok güçlü olduğunu vurguladığı bildirildi.

Borrell'in AB'nin bu yıl bir Ortaklık Konseyi toplantısı daha düzenlemeyi umarak, bu ilişkiyi hem Rusya hem İran'dan gelen tehdide karşı daha da derinleştirmeye istekli olduğunu belirttiği aktarıldı.

İsraililer, yargı düzenlemesine karşı yine meydanlara indi

 

İsrail'de onlarca asker üslerini terk etti!

 

İsrail güçleri Kudüs'te bu kez Hristiyanlara saldırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)