BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB, Türkiye karşıtı Juncker’e teslim ediliyor!----

AB, Türkiye karşıtı Juncker’e teslim ediliyor!

AB, Türkiye karşıtı Juncker’e teslim ediliyor!
28 Haziran 2014 - 08:40 www.finansgundem.com

AB liderleri, AB Komisyonu Başkanlığı’na “Türkiye’ye kapıları kapatacağım” diyen Lüksemburglu Juncker’i getiriyor

Avrupa Birliği (AB) liderleri, İngiltere'nin yoğun muhalefetine rağmen eski Lüksemburg Başbakanı ve eski Euro Bölgesi Başkanı Jean Claude Junckler'in yeni AB Komisyonu Başkanı olarak atanmasını önerdi.
İngiltere ise Juncker'in, "reforma ihtiyacı olan AB için uygun bir isim olmadığı gerekçesiyle" sürecin başından bu yana muhalefet uyguladı. Başlangıçta İsveç ve Hollanda'nın da onayını alan İngiltere'ye son aşamada sadece Macaristan destek verdi.
Portekizli Jose Manuel Barroso’dan Ekim ayında boşalacak koltuğa oturacak yeni AB Komisyon Başkanı üzerinde uzlaşma arayışında AB liderlerinin yaptığı oylamada 26 ülke Juncker'den yana tavır koyarken İngiltere ve Macaristan aleyhte oy kullandı.
Liderlerin Juncker'i önermesinin ardından devreye AP girecek. AB Zirvesi'nin nitelikli çoğunlukla önerdiği Juncker'in, AB Komisyonu Başkanı olarak atanması için AP üyelerinin yarısından bir fazlasının oyunu alması gerekiyor. Bu da Juncker'in 751 AP üyesinden 376'sının oyunu alması gerektiği anlamına geliyor.
 
"TÜRKİYE'YE KAPILARI KAPATACAĞIM" DEMİŞTİ
Juncker geçen ay katıldığı bir televizyon programında, "Twitter'ı yasaklayanların Avrupa Birliği'nde yeri yok" demişti. Juncker, AB Komisyon Başkanı olması halinde 5 yıl boyunca Türkiye'ye tam üyelik kapılarını kapatacağını söylemişti. Jean-Claude Juncker, Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder'in 1999 yılında Helsinki'de yapılan zirvede Türkiye'ye adaylık statüsü vermekle tarihi bir hata işlediğini de savunuyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)