BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB maliye bakanları mali kurallar üzerinde anlaşmaya yakın----

AB maliye bakanları mali kurallar üzerinde anlaşmaya yakın

AB maliye bakanları mali kurallar üzerinde anlaşmaya yakın
08 Aralık 2023 - 11:50 www.finansgundem.com

AB maliye bakanları yeni mali kurallar üzerinde yüzde 95 oranında anlaştılar

Avrupa Birliği'nin Ekonomiden Sorumlu Komisyon Üyesi Paolo Gentiloni, yeni AB mali kuralları üzerinde yakında bir anlaşmaya varılması gerektiğini söyledi ve bazı yasal hususların açıklığa kavuşturulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Brüksel'deki AB Maliye Bakanları (Ecofin) toplantısına gelişinde konuşan Gentiloni, "Çok ilerleme kaydettik ancak görev henüz tamamlanmadı. Önümüzdeki günlerde bir anlaşmaya varılabileceği konusunda oldukça iyimserim" dedi.

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire de, Fransa'nın yıl sonuna kadar yeni AB mali kuralları üzerinde bir anlaşmaya varmaya kararlı olduğunu belirterek, bu anlaşma üzerindeki mutabakat oranının %95'e ulaştığını söyledi.

Le Maire, "25 Aralık'tan önce yeni bir Ecofin oluşturulursa, Fransa istikrar ve büyüme paktının yeni kuralları üzerinde nihai bir anlaşmaya varılmasına memnuniyetle katılacaktır" dedi.

Fransa ve Almanya, bütçe açığı AB sınırlarının üzerindeyken yatırımların nasıl sürdürüleceği konusunda hala görüş ayrılığı yaşarken, Paris ve Berlin'in arkasında kabaca iki kampta yer alan diğer ülkeler de yıllık borç azaltımının asgari hızı gibi konular üzerinde tartışıyor.

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, de "Tüm ülkeler bu sürece yapıcı bir şekilde yaklaşırsa, bu farklılıkların kapatılabileceğini düşünüyorum, bu nedenle bu tartışmaları bugün ve yarın sonuçlandırmanın mümkün olduğunu düşünüyorum" dedi.

Von der Leyen: Haksız rekabete müsamaha gösterilmeyecek

 

AB'den bulut bilişim teknolojilerine 1.2 milyar euroluk destek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)