BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB liderleri yeşil endüstri için anlaştı----

AB liderleri yeşil endüstri için anlaştı

AB liderleri yeşil endüstri için anlaştı
10 Şubat 2023 - 08:13 www.finansgundem.com

AB liderleri yeşil endüstri için IRA'ya kısmi cevap olarak, yenilenebilir enerji, dekarbonizasyon endüstrisi, hidrojen veya sıfır emisyonlu araçlara yapılan yatırımlar için kuralların gevşetilmesini önerdi.

Avrupa Birliği liderleri, Avrupa'nın geleceğini yeşil teknoloji ürünleri için bir üretim üssü olarak sağlamak ve ABD ve Çin rekabetine karşı koymak için hedefli, geçici ve orantılı desteğe izin vermeleri konusunda anlaştı.

Avrupa Komisyonu, ABD'nin Enflasyon Azaltma Yasasına (IRA) kısmi cevap olarak, yenilenebilir enerji, dekarbonizasyon endüstrisi, hidrojen veya sıfır emisyonlu araçlara yapılan yatırımlar için devlet yardımına ilişkin kuralların gevşetilmesini önerdi.

AB liderleri, IRA'daki 369 milyar dolarlık sübvansiyonların çoğunun yerel parça zorunluluklarının şirketleri Avrupa'yı terk edip Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmeye teşvik edeceğine dair endişelerini dile getirdi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, transatlantik ortaklar arasındaki görüşmelerin Avrupa merkezli şirketlere karşı ayrımcılığı sınırlayabileceğinden emin olduğunu bildirdi.

Brüksel'deki liderler zirvesinin sonunda düzenlediği basın toplantısında, "Rekabet gücümüze baktığımızda, kendi ödevimizi yapmalı ve uluslararası bir sübvansiyon yarışımızın olmamasını sağlamak için her şeyi yapmalıyız." diye konuştu.

Avrupa'dan ABD ve Çin'e karşı yeşil hamle

 

AB üyesi ülkelerden "yeşil sanayi için yeni fona" veto

 

Yeşil endüstrilerin değeri 10 trilyon doları geçebilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)