BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB liderleri Ukrayna ve enerji krizi gündemiyle toplanacak----

AB liderleri Ukrayna ve enerji krizi gündemiyle toplanacak

AB liderleri Ukrayna ve enerji krizi gündemiyle toplanacak
06 Ekim 2022 - 13:24 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği ülkelerinin liderleri, Ukrayna'ya verilecek destek ve Avrupa'yı etkileyen enerji krizini ele almak üzere yarın bir araya gelecek. Ukrayna lideri Zelenskiy'nin video konferans yöntemi ile toplantıya katılması bekleniyor.

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin liderleri, Ukrayna'ya verilecek destek ve Avrupa'yı etkileyen enerji krizini ele almak üzere yarın bir araya gelecek.

Gayriresmi nitelikteki AB Liderler Zirvesi, AB Dönem Başkanı Çekya'nın başkenti Prag'da yarın düzenlenecek.

Prag Kalesi'nde yapılacak toplantının gündeminde başta, Ukrayna'daki savaş ve enerji krizinin etkileri bulunuyor. AB liderleri, Ukrayna'ya verilecek mali, siyasi, askeri ve insani desteği görüşecek.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin, her fırsatta Ukrayna'ya desteğin devam edeceğini vurgulayan Avrupalı liderlerle video konferans yöntemiyle bir araya gelmesi planlanıyor.

AB, Ukrayna'ya 9 milyar euroluk destek taahhüdünde bulunmuştu. Bunun 1 milyar eurosu gönderilmişti. Ukrayna yönetimi desteğin daha hızlı serbest bırakılmasını istiyor.

AB liderlerinin gündemindeki bir başka önemli konu, enerji krizi ve bunun tüm Avrupa'ya etkileri olacak.

Liderler, enerji talebinin ve dolayısıyla tüketiminin nasıl azaltılacağını, enerji arzının nasıl garanti altına alınacağını ve son bir yılda birkaç katına çıkan enerji fiyatlarının nasıl düşürüleceğini görüşecek.

AB, yeni bir fiyat endeksi geliştirilinceye kadar doğalgaza geçici olarak tavan fiyat uygulanması üzerinde çalışıyor.

AB ülkeleri son olarak Rusya'ya karşı ticaret yasakları ve Rus petrolüne tavan fiyat uygulamasını da içeren 8. yaptırım paketi üzerinde anlaşmıştı. Pakette, Rus petrolünün üçüncü ülkelere satışına tavan fiyat getirilmesi yer alıyordu.

AB ülkeleri, geçen hafta da enerji krizine karşı elektrik talebinin zorunlu düşürülmesi, ucuz maliyetli elektrik üreticilerinin gelirlerinin sınırlandırılması ve fosil yakıt üreticilerinden katkı alınmasını içeren tedbirlerde anlaşma sağlamıştı. Tedbirlerle AB ülkelerinin toplam 140 milyar euro kaynak oluşturması, bununla vatandaşlara ve işletmelere destek sağlaması öngörülüyor.

AB, İran'a karşı ilave yaptırımlar değerlendirecek

 

AB'den, Rusya'ya yeni yaptırım paketi: Petrole tavan fiyat uygulanacak

 

AB ülkelerinden asgari ücrete yeni kurallar getiren yasaya onay

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)