BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB Konseyi Başkanı'ndan yolsuzluk açıklaması----

AB Konseyi Başkanı'ndan yolsuzluk açıklaması

AB Konseyi Başkanı'ndan yolsuzluk açıklaması
21 Aralık 2022 - 16:59 www.finansgundem.com

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, AP üyelerini hedef alan yolsuzluk soruşturmasının AB'nin güvenilirliğine zarar verdiğini söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Politico'ya verdiği özel röportajda, Avrupa Parlamentosu (AP) üyelerine yönelik iddialarla ilgili çok endişeli olduğunu bildirdi.

Soruşturmanın AB'nin güvenilirliğine zarar vermesinin yanı sıra eşzamanlı ekonomik ve enerji krizlerini yönetmesini zorlaştırdığını vurgulayan Michel, "Öncelikle bundan dersler çıkarmalı ve gelecekte yolsuzluğu önlemek için, bu tür şeylerden kaçınmak için bir önlemler paketi bulmalıyız." ifadesini kullandı.

Michel'in iki dönemdir başkanlık ettiği AB Konseyi, AB'nin karar alma organını oluşturuyor ve üye devletlerin hükümetlerinde görev yapan bakanlardan oluşuyor.

Ursula von der Leyen'in başkanlık ettiği AB Komisyonu, AB'nin yürütme organı olarak yasama sürecini başlatıyor, AB müktesebatını bütçeyi ve programları uyguluyor ve idari denetim yapıyor.

Roberta Metsola'nın liderlik ettiği ve son dönemde yolsuzluk soruşturmasıyla adından söz ettiren Avrupa Parlamentosu, AB kurumları arasında üyeleri doğrudan halk tarafından seçilen tek organ. Seçimleri 5 yılda bir yapılıyor ve "Avrupa vatandaşı" sayılan AB üyesi ülkelerin vatandaşları, bu seçimlerde oy kullanarak 705 milletvekilini seçiyor.

AP Başkanı: Demokrasimiz saldırı altında

 

AP'deki yolsuzluk iddiası! Yunan vekile şok

 

AP'de yolsuzluk reformu hazırlığı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)