BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB karbon sınır konusunda anlaşmaya vardı----

AB karbon sınır konusunda anlaşmaya vardı

AB karbon sınır konusunda anlaşmaya vardı
13 Aralık 2022 - 08:56 www.finansgundem.com

AB, başlangıçta en yoğun karbon içeren sektörlerden belirli ürünleri kapsayan karbon sınırı konusunda geçici anlaşmaya vardı.


Avrupa Konseyi, müzakereciler ve Avrupa Parlamentosu'nun, Karbon Sınırı Ayarlama Mekanizması (CBAM) konusunda geçici ve koşullu nitelikte bir anlaşmaya vardığını açıkladı.

Anlaşmanın kesinleşmeden önce AB üye ülkelerinin büyükelçileri ve Avrupa Parlamentosu tarafından onaylanması ve her iki kurum tarafından da kabul edilmesi gerekiyor.

Sözkonusu mekanizma, AB dışı işletmeler tarafından AB'ye, Avrupa'da geçerli olan yüksek iklim standartlarını karşılayan malların ithalatını teşvik ediyor.

Yeni kuralların kapsamına giren ürün ve sektörlerle ilgili olarak, CBAM başlangıçta en karbon yoğun sektörlerden bazılarındaki belirli ürünleri kapsayacak: demir ve çelik, çimento, gübre, alüminyum, elektrik ve hidrojen...

Geçici anlaşma kapsamında CBAM, Ekim 2023'ten itibaren faaliyete geçecek. Başlangıçta, basitleştirilmiş bir CBAM, esas olarak yalnızca raporlama yükümlülükleri için geçerli olacak.

AB karbon sınır tarifesinde anlaşma arayışında

 

'Sıfır karbon' hedefleri sil baştan

 

Karbon emisyonlarına hidrojen çözümü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)