BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB, kara para ile mücadele otoritesi kuracak----

AB, kara para ile mücadele otoritesi kuracak

AB, kara para ile mücadele otoritesi kuracak
13 Aralık 2023 - 09:26 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği, kara para aklama ile mücadele için yeni bir otorite kurulması konusunda anlaştı

Avrupa Birliği (AB) Konseyi ve Parlamentosu, AB vatandaşlarını ve AB'nin mali sistemini kara para aklama ve terörün finansmanına karşı korumayı amaçlayan kara para aklamayla mücadele paketinin merkezinde yer alan kara para aklama ve terörün finansmanıyla mücadele için yeni bir Avrupa otoritesi (AMLA) kurulması konusunda geçici bir anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

AMLA, finans sektöründeki yüksek riskli yükümlü kuruluşlar üzerinde doğrudan ve dolaylı denetim yetkilerine sahip olacak.

Geçici anlaşma, AMLA'ya, yüksek riskli kabul edilmeleri veya sınır ötesi faaliyet göstermeleri halinde, kripto varlık hizmet sağlayıcıları da dahil olmak üzere belirli kredi ve finans kuruluşlarını doğrudan denetleme yetkisi veriyor.

AMLA, birkaç üye ülkede yüksek risk teşkil eden kredi ve Finans kuruluşlarının seçimini gerçekleştirecek. Seçilen yükümlü kuruluşlar, AMLA liderliğindeki ortak denetim ekipleri tarafından denetlenecek ve diğer hususların yanı sıra değerlendirmeler ve denetimler gerçekleştirecek. Anlaşma, ilk seçim sürecinde 40'a kadar grup ve kuruluşu denetleme yetkisi veriyor.

AB: Rusya'nın dondurulan varlıkları ile Ukrayna yeniden inşa edilecek

 

AB, küresel finans düzeninde değişiklik istiyor

 

AB, Türk şirketlerini ayrılmaz parçası olarak görüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)