BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB İtalya'ya 4 milyar dolar ceza verebilir----

AB İtalya'ya 4 milyar dolar ceza verebilir

AB İtalya'ya 4 milyar dolar ceza verebilir
28 Mayıs 2019 - 11:18 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği'nin Roma ve Brüksel arasında sorun yaratan İtalya'nın 'bütçe krizi' nedeniyle ülkeye 4 milyar dolar ceza verebileceği öngörüldü

Bloomberg'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Avrupa Komisyonu’nun gelecek hafta İtalya’nın borçlarını dizginleyememesi nedeniyle ülkeye 3.5 milyar euro (4 milyar dolar) ceza vermeyi düşündüğü öngörüldüğü belirtildi.

Avrupa Birliği’nin normal bütçe gözlemleme sürecinin bir parçası olan bu adım büyük olasılıkla 5 Haziran’da Roma ve Brüksel’in piyasaları dalgalandıran bütçe mücadelesinin altını çizecek.

İsmini belirtmeyen bir resmi yetkilinin belirttiğine göre, İtalyan Maliye Bakanı’nın yorum yapmaktan çekindiği konuya dair karar henüz sonuçlanmadı.

İtalyan tahvilleri haberle birlikte gerilerken 10 yıllıklar 12 baz puan yükselerek yüzde 2.66 seviyesine ulaştı. Euro yüzde 0.1 düşerek kayıplarını artırdı ve 1.1192 dolardan işlem gördü.

İtalyan Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini Pazartesi günü yaptığı açıklamada bir dahaki bütçe hazırlanırken Avrupa Birliği’nin taleplerine itiraz edeceklerini söyledi. Salvini partisinin Pazar günkü Avrupa Parlamentosu seçimlerinde zafer kazanmasının ardından populist koalisyonda eli kuvvetlendi.

Salvini Milano’da yaptığı açıklamada, “ Avrupa Birliği’ne gönderdiğim mektupta İtalyan ekonomisinin yolunda olduğunu belirttim. İtalyanların bana ve hükümete daha önce karşılaşılmamış iş dengesizliği, işsizlik ve kaygıya yol açan parametrelerin sakince ve yapıcı bir şekilde yeniden tartışılması için tam yetki verdiğini düşünüyorum” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)