BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB ile 3 yıl sonra bir ilk----

AB ile 3 yıl sonra bir ilk

AB ile 3 yıl sonra bir ilk
05 Kasım 2013 - 12:52 www.finansgundem.com

Türkiye, Avrupa Birliği (AB) ile yürüttüğü üyelik müzakerelerinde üç yılı aşkın bir sürenin ardından ilk faslı açtı

Türkiye'nin AB katılım müzakerelerinde 22 numaralı "Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu" faslı, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Kalkınma Bakanı Yılmaz'ın da katıldığı hükümetler arası konferansta (HAK) açıldı.

Türkiye'nin, AB müzakerelerinde üç yıl aradan sonra yeni fasıl açma girişimine, 26 üye ülkenin desteğine rağmen son dönemde Almanya rezerv koymuştu. Daha önce 26 Haziran'da açılması öngörülen 22'inci fasıl ile ilgili nihai karar, Almanya'nın engellemesi nedeniyle AB Komisyonu tarafından yayımlanan İlerleme Raporu sonrasına bırakılmıştı. Komisyonun olumlu görüş bildirmesi ve Almanya'nın faslın açılmasına itiraz etmeyeceğini açıklamasının ardından 22 Ekim'de düzenlenen AB Genel İşler Konseyi'nden onay çıkmış ve HAK için 5 Kasım tarihi belirlenmişti.

Faslın açılması AB çevrelerinde, "katılım sürecinde kurumsal koridorun yeniden açılmasının" ve "müzakere sürecinin hâlâ hayatta olduğunun göstergesi olarak" görülüyor.

SEKİZ YILDA 33 BAŞLIKTAN 13'Ü AÇILMIŞTI
Türkiye'nin AB ile üyelik müzakere süreci resmi olarak 3 Ekim 2005'te başladı. Sekiz yıllık süreçte Türkiye-AB arasında toplam 33 fasıldan 13 fasıl müzakerelere açılmış, biri (geçici olarak) kapatılmıştı. Açılmayan 20 fasıldan 17'si, AB Konseyi ve bazı üye ülkelerin siyasi engeline takılarak bloke edilmişti.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)