BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB de Rusya'yı istemiyor----

AB de Rusya'yı istemiyor

AB de Rusya'yı istemiyor
03 Haziran 2020 - 11:42 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Trump'ın, Rusya'yı G7 grubuna dahil etmesi birçok karşıt görüşle karşılaştı. AB Dışilişkiler Yüksek Temsilcisi Borrell de verdiği demeçte Trump'ın bu isteğine karşı olduklarını dile getirdi.

Avrupa Birliği Dışilişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın G7 grubuna Rusya'yı yeniden dahil etme isteğine karşı çıktı.

Brüksel'de salı günü gazetecilerin sorularını cevaplayan Borrell, "Amerika Birleşik Devletleri başkanlığındaki G7 zirvesinin formatı değiştirilemez." ifadelerini kullandı. Borrell, "G7 zirvesi başkanlığı bazı avantajlara sahip. Önceliklere göre belli davetiyeler çıkarılabilir ancak format değişikliği yapılamaz." şeklinde konuştu.

Trump, geçtiğimiz günlerde dünyanın en gelişmiş ülkelerini bir araya getiren G7 grubunun reforma ihtiyacı olduğunu belirtmişti.

Rusya 2014 yılında eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde Kırım'ı ilhak etmesinin ardından uluslararası hukuk kurallarına uymadığı gerekçesi ile G8 grubundan çıkarılmıştı.

Trump, cumartesi günü önümüzdeki ay gerçekleşmesi planlanan G7 zirvesinin eylül ayına erteleneceğini ifade ederek bu gruba Avustralya, Rusya, Güney Kore ve Hindistan'ı da dahil etmek istediğini bildirdi.

Öte yandan Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD Başkanı Donald Trump'ın G7 Zirvesi için yaptığı daveti, devam eden korona virüs salgını gerekçesiyle reddetti.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau da Rusya'nın G7 grubuna geri dönmesine karşı çıktı.

G7 grubu, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Kanada ve Japonya'dan oluşuyor.

İki ülke Rusya'nın G7'ye dönmesine karşı çıktı

 

 

 
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)