BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAB bankalarına Kıbrıs modeli----

AB bankalarına Kıbrıs modeli

AB bankalarına Kıbrıs modeli
27 Haziran 2013 - 08:54 www.finansgundem.com

AB maliye bakanları batık bankaların kurtarılmasında izlenecek yol haritası üzerinde anlaştı

Avrupa Birliği maliye bakanları bugünkü AB zirvesi öncesinde batık bankaların kurtarılmasına yönelik yeni yol haritası üzerinde uzlaşmaya vardı.
Yedi saat süren görüşmelerin sonunda AB'ye üye 27 ülkenin maliye bakanlarının üzerinde anlaştıkları yeni plan çerçevesinde, 100 bin Euro'nun üzerindeki mevduat, hisse veya tahvil sahipleri, olası bir bankacılık sektörü krizinde, batık bankaların kurtarılması için maliyeti paylaşacak.
Konuyla ilgili konuşan Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem, ilk kez banka kurtarmanın yükünü vergi mükellefinin omuzlarından kaldıracak bir adımda uzlaştıklarına işaret etti.
EKONOMİNİN ÜÇTE BİRİ BANKALARA HARCANDI
2008-2011 yılları arasında AB'nin toplam ekonomisinin üçte biri batık bankaları kurtarmaya harcandı. Birlik, bu harcamaları vergi mükelleflerinden aldığı gelirlerle yaparken öte yandan ekonomik krizin büyümesini engellemekte zorluk çekti.
İrlanda'da ise batık bankaları vergilerle kurtarma yöntemi ülkeyi iflasın eşiğine getirmişti.
Batık bankaların kurtarma maliyetlerinin mevduat sahipleri ve hissedarlardan alınması yöntemi ise ilk kez Güney Kıbrıs'a Mart ayında uygulanan kurtarma programında uygulanmıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)