BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAB, bankacılık sektörü için güncellenmiş kriz yönetim sistemini onayladı----

AB, bankacılık sektörü için güncellenmiş kriz yönetim sistemini onayladı

AB, bankacılık sektörü için güncellenmiş kriz yönetim sistemini onayladı
19 Nisan 2023 - 08:56 www.finansgundem.com

Avrupa Komisyonu, sorunlu küçük ve orta ölçekli bankaların finansmanında mevduat sigortasının kullanılmasına yönelik düzenleme teklifini kabul etti.

Avrupa Birliği (AB)'nin yürütme organı Avrupa Komisyonu, finansal istikrarı sağlarken vergi mükelleflerinin parasını kullanmadan küçük ve orta ölçekli bankaları tasfiye etmeyi kolaylaştırmak için tasarlanan yeni önlemleri resmen kabul etti.

Teklif kapsamında, mudileri banka iflasları sırasında zarara uğramaktan korumak için mevduat garanti programları ve çözümleme fonları uygulanacak. Bu önlem, yalnızca borç veren tüm dahili zarar karşılama kapasitesini harcamış ve iflas halindeki bankalar için kullanılabilecek.

Komisyon, tasfiyeye kıyasla banka kararının müşteriler için "daha az rahatsız edici" olacağını kaydetti, çünkü tasfiye, diğer seçeneklerin yanı sıra bireylerin hesaplarını daha sağlıklı bir borç verene devrederek sürdürmelerine izin veriyor. Güncellenen önlemler, mevduat sahibi ve Banka başına 100.000 euroluk teminat seviyesini koruyor, ancak kapsamı kamu kurumlarını ve belirli müşteri fonlarına yatırılan parayı kapsayacak şekilde genişletti.

Komisyonun önlemleri kabul etmesinin ardından, önerilen mevzuat şimdi Avrupa Parlamentosu ve Konseyi tarafından tartışılacak.

AB, bankaların kriz kurallarını güncelliyor

 

Avrupa’nın karmaşık bankacılık kuralları riskleri artırıyor

 

Bankacılık kuralları yeniden yazılıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)