BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB aşı beklerken İtalya’da 29 milyon doz aşı bulundu----

AB aşı beklerken İtalya’da 29 milyon doz aşı bulundu

AB aşı beklerken İtalya’da 29 milyon doz aşı bulundu
25 Mart 2021 - 13:39 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz günlerde İtalya'da bir üretim tesisinde ele geçirilen 29 milyon doz AstraZeneca aşısı büyük tepki çekti. AB’ye söz verdiği aşı tedariğini sağlamayan AstraZeneca, aşıların büyük kısmının düşük gelirli ülkelere gönderileceğini açıkladı.

Aşı teslimatları ve tedariği konusunda derin tartışmalar sürerken Avrupa Komisyonu'nun talebiyle İtalyan güvenlik güçleri arama yaptı. Roma yakınlarında Catalent firmasına ait fabrikada depolanmış bir şekilde 29 milyon doz Kovid-19 aşısı bulundu.

Independent'ın haberine göre; AstraZeneca aşılarının bulunması teslimatları geciken AB ülkelerinde şok yarattı. AstraZeneca, Avrupa Komisyonu tarafından haftalardır gerçekleşmeyen teslimat hedefleri nedeniyle eleştiri bombardımanına tutuluyordu.

İtalya Sağlık Bakanlığı olayı soruştururken, AB ülkeleri şirketten açıklama istedi.

ASTRAZENECA'DAN AÇIKLAMA: DÜŞÜK GELİRLİ ÜLKELERE GÖNDERİLECEKTİ

AstraZeneca söz konusu aşıların büyük bir kısmının teslim adresinin AB ülkeleri olduğunu geri kalanının da Dünya Sağlık Örgütü'nün önceliğinde kurulan COVAX programı üzerinden düşük gelirli ülkelere gönderilmesinin planlandığını açıkladı. Şirket 13 milyon doz aşının kalite kontrolden geçtikten sonra COVAX'a teslim edileceğini duyurdu.

Geriye kalan 16 milyon dozun da mart ve nisan aylarında AB ülkelerine gönderileceği belirtildi.

ASTRAZENECA'NIN TAŞERON ŞİRKETİ HALIX'E AİT OLABİLİR

Catalent fabrikasındaki aşılardan bir kısmının Hollanda'da AstraZeneca'nın taşeron şirketlerinden Halix'e ait olabileceği belirtiliyor. Fabrika, Halix ve Belçika'daki Thermo Fisher Scientific tarafından üretilen AstraZeneca aşılarının şişelenmesinden sorumlu bulunuyor. Halix henüz hem AB hem de İngiltere'den onay almadığı için burada üretilen aşılar AB sınırları içerisinde kullanılamıyor.

Fakat hem AB, hem de AstraZeneca yetkilileri onayın bir kaç gün içerisinde beklendiğini belirtiyor.

AB'den AstraZeneca'ya aşı tedarik uyarısı

 

Güney Afrika, AstraZeneca aşılarını sattı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)