BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB, aralık ayından itibaren Rusya'dan petrol ithalatına yasak getirecek----

AB, aralık ayından itibaren Rusya'dan petrol ithalatına yasak getirecek

AB, aralık ayından itibaren Rusya'dan petrol ithalatına yasak getirecek
26 Eylül 2022 - 09:27 www.finansgundem.com

Vitol'ün CEO'su Russell Hardy, uygulanan ambargolar nedeniyle Rus emtialarının yeni bir pazar bulması gerektiğini öne sürdü.

Dünyanın en büyük petrol ticaret şirketi Vitol'ün CEO'su Russell Hardy, Rusya'da üretilen akaryakıtın Asya ve Orta Doğu'ya, burada üretilen yakıtın da Batı'ya akmasının beklendiğini bildirdi. 

38'nci Yıllık Asya Pasifik Petrol Konferansı'nda konuşan Hardy, Britanya, Avrupa ve ABD'nin uyguladığı ambargo nedeniyle Rus emtialarının yeni bir pazar bulması gerektiğini belirtti. 

"Rus petrolü, akaryakıtı farklı pazarlar bulmalı, daha uzak mesafelere gönderilmeli ve bir iskonto ile satılmak zorunda" diye konuşan Hardy, "Rus yakıtının Doğu'ya geldiğini ve Doğu'nun yakıtının açığın kapatılması için Batı'ya gittiğini görmeye başlıyoruz" dedi. 

AB, aralık ayından itibaren Rusya'dan petrol ithalatına yasak getirecek. ABD, Avrupa'nın karşı karşıya kalacağı açığı kapatmak için günde 1 milyon yarilden fazla petrol gönderecek. 

Britanya ve AB'nin Rusya'dan ham petrol ithalatı Ocak ayında 2,6 milyon varil/gün seviyesindeydi ancak Ağustos ayında 1,7 milyon varil/güne geriledi.

ABD'den Rusya'ya: Felakete varan sonuçlarla karşı karşıya kalır!

 

AB ham petrol piyasasında Rusya'dan boşalan yeri ABD dolduruyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)