BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB, ABD'ye sınırlarını açacak mı?----

AB, ABD'ye sınırlarını açacak mı?

AB, ABD'ye sınırlarını açacak mı?
24 Haziran 2020 - 12:15 www.finansgundem.com

AB liderleri, 1 Temmuz'da kaldırılması planlanan seyahat kısıtlamasının ayrıntılarını görüşmek üzere Çarşamba günü bir araya geliyor. Görüşmede, ABD için temel kriterin 'karşılıklılık' olacağı bildiriliyor.

Avrupa Birliği (AB)’ndeki 27 ülkenin diplomatları Brüksel’de 1 Temmuz itibariyle kaldırılması planlanan seyahat kısıtlamalarının kriterlerini görüşecekler.

Karar alınırken birincil kriter olarak ‘karşılıklılık ilkesi’ baz alınacak. Bu ilke Avrupa Birliği’ne mensup ülkelerin vatandaşlarının ABD’ye girişine izin verilmemesi sebebiyle aynı muamelenin uygulanacağına işaret ediyor.

Avrupa turist sezonunun açıldığı yaz aylarında yerel ekonomileri canlandırmaya çalışıyor. Mart ayının ortalarında başlayan kısıtlamaların kapsamı Haziran ayına dek üç kez genişletildi.

The New York Times gazetesinde yer alan habere göre, 1 Temmuz'da sınırlarını yeniden açmaya hazırlanan AB, Amerikalıların, Brezilyalıların ve Rusların bölgeye girişini yasaklayacak. Nihai kararın ise gelecek hafta verilmesi bekleniyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)