BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık800 milyon kişi mobil bankacılıkta----

800 milyon kişi mobil bankacılıkta

800 milyon kişi mobil bankacılıkta
08 Eylül 2014 - 09:01 www.finansgundem.com

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer, dünyada mobil bankacılığın büyüme trendine değindi

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer, mobil cihazlarda 3G ve benzeri teknolojilerle bağlantı hızının yükselmesi ve bu cihazların fonksiyon sayılarının artmasıyla kullanım alanlarının da genişlediğini belirtti.

Buna paralel olarak kullanıcıların da bankacılık işlemlerini akıllı cep telefonları ve tabletlerinden yapar hale geldiğini ifade eden Başer, “Dünyada mobil bankacılığın büyüme trendine baktığımızda 2011’de 300 milyonlarda olan rakamın 2013’te neredeyse iki katına çıkarak 590 milyona vardığını görüyoruz. 2014 yılsonu itibariyle dünyada mobil bankacılık kullanan 800 milyon kişi olması bekleniyor. Bu büyüme trendine paralel olarak ülkemizde Haziran 2011’de mobil bankacılık kullanıcı sayısı yaklaşık 250 bin kişiyken, Haziran 2014’e baktığımız bu sayının yaklaşık 4.9 milyon civarında olduğunu görüyoruz” dedi.

İKİ KATINA ÇIKACAK

Başer, bankanın mobil alana bakışı hakkında şöyle konuştu:

“2012’de akıllı telefonların kullanımının yükselmesiyle beraber, Garanti olarak bizim önceliğimiz de tüm akıllı telefonlara özel tasarım ve fonksiyonlarla uygulamalar geliştirmek oldu. Buna paralel olarak aralarında iPhone, iPad, Android, BlackBerry 10 ve Windows 8’in de olduğu 9 platforma özel 12 uygulama geliştirdik. Müşterilerimiz bu uygulamalarımıza hızlıca uyum sağladılar ve kullanmaya başladılar.

Tüm kanallarımızda en hızlı organik büyümeyi mobilde görüyoruz. İnternet Şubesi ile yaklaşık 10 yılda yakaladığımız 1 milyon kullanıcı hedefini, akıllı telefon uygulamamız Cep Şubesi ile 1 yıl içinde yakaladık. Bugün geldiğimiz noktada yaklaşık 1.3 milyon aktif kullanıcımız bulunuyor.

2013’te 590 milyon olarak verilen global mobil bankacılık kullanıcı sayısının 2017’de iki katına çıkacağı öngörülüyor. Yılda ortalama yaklaşık yüzde 15’lik bir büyüme bekleniyor. Kullanıcıların adaptasyon hızını da göz önüne alarak bunun biraz üzerinde büyüme bekliyoruz.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)