BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem75 bin Euro aldı, Aycı'ya ödül verdi----

75 bin Euro aldı, Aycı'ya ödül verdi

75 bin Euro aldı, Aycı'ya ödül verdi
17 Aralık 2013 - 09:12 www.finansgundem.com

Türkiye Yatırım Ajansı bürokrat bulma işini aday başı 25 bin euroya danışma şirkete verince kafalar karıştı

Türkiye yatırm ajansı bürokrat bulma işini aday başı 25 bin euroya danışman şirket AMROP'a verdi. Taraf Gazetesi'nden Hüseyin Özay'ın haberine göre, üç aday gösterip 75 bin euro alan AMROP'un sahibinin başkanın olduğu dernek TYA Başkanı İlker Aycı'yı yılın bürokratı seçti...

AKP Hükümeti, kamu kurumlarının ardından 'bürokrat bulma' işini de özelleştirdi. Türkiye Yatırm Ajansı Almanya'da görev yapacak bir temsilci bulmak için ' AMROP isimli danışman şirket ile anlaştı. Şirket, devletin kurumuna üç ayrı aday önerdi. Adaylar için ise 75 bin euro fatura kesildi. Yani önerilen her bir bürokrat için adayı için 25 bin euro tahsil edilmiş oldu.

Türkiye'ye yatırım çekmek için AKP Hükümeti döneminde oluşturulan Türkiye Yatırım Ajansı'nın bürokrat bulmak için binlerce liralık danışmanlık hizmeti ödediği belirlendi. Bu şirketlerden birisi olan AMROP isimli danışman şirketi, kuruma şubat 2012 tarihinde bir fatura kesildi. Faturada 'Almanya aday bulma hizmet bedeli' açıklaması ibaresi yer aldı. Fatura bedfeli olarak KDV hariç 75 bin euro kesildi, üç Alman vatandaşının ismininin yer aldığı görüldü. Böylece, danışman şirkete aday başı 25 bin euro ödenmiş oldu.

ŞİRKET SONRA ÖDÜL VERMİŞ

Öte yandan Türkiye Yatırm Ajansı'na para ile bürokrat adayı bulan danışmanlık şirketinin bir başka akraba dernek aracılığı ile ajansın başkanına yılın bürokratı ödülü verilmesi dikkat çekti.
Ajansa, danışmanlık hizmeti veren AMROP firmasının sahibi Prof. Dr. Yeşim Toduk'tur, aynı zamanda Genç Liderler Derneği'nin de başkanlığını yürütüyor. Söz konusu dernek ise aynı yıl içinde Türkiye Yatırım Ajansı Başkanı İlker Aycı'yı yılın bürokratı seçmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)