BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem74 belediyede 88 terör soruşturması!----

74 belediyede 88 terör soruşturması!

74 belediyede 88 terör soruşturması!
26 Kasım 2022 - 13:59 www.finansgundem.com

2019-2022 yılları arasında 74 belediyede terörle bağlantılı 88 soruşturma yürütüldüğünü belirten İçişleri Bakanı Soylu, bunlardan 79’unun tamamlandığını ifade etti.


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, belediyelerde yürütülen soruşturmalara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Bakan Soylu, şunları söyledi:

"2019 yılı mahalli idareler seçimlerinden sonra özellikle CHP'ye mensup belediyelere, terör örgütleriyle irtibat ve iltisaklı olan şahıslar yerleştirilerek tekrar canlandırılmaya çalışıldığı yönünde emareler görülmesi üzerine, mülkiye müfettişleri ile mahalli idareler kontrolörlerini görevlendirdik. Birçok siyasi partiye yönelik bir terör soruşturması kapsamlı şekilde açıldı. Toplamda 74 belediyede 88 soruşturma yürütülmüştür. 9 soruşturma ise halen devam etmektedir. Herhangi bir siyasi partiye yönelik baskı herhangi bir siyasi partiye yönelik anlayış söz konusu değil."

"İBB İLK DEFA İŞE ALDIĞI 15 BİN 125 KİŞİ İLE İLGİLİ HİÇBİR GÜVENLİK SORUŞTURMASI TALEP ETMEMİŞTİR"

İstanbul Büyükşehir Belediyesinde işe alınan 1668 kişinin veya yakınının terör örgütü irtibatı/iltisakına dair kaydı ve adli kayıt bulunduğu belirlenmiştir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ilk defa işe aldığı 15 bin 125 kişi hakkında hiçbir güvenlik soruşturması talep etmemiş, değerlendirme komisyonu oluşturmamıştır.

(İBB'deki soruşturma) 1668 kişiden, incelemeye konu olanlar arasındaki 6'sının, PKK/KCK terör örgütü adına kırsalda silahlı faaliyet göstermiş olduğu belirlendi.

Bakan Soylu'dan AFAD çadırlarında kalan vatandaşlara ziyaret

 

Pençe Kilit'te 7 terörist etkisiz hale getirildi!

 

Erdoğan: Teröristlere müsamaha göstermeyeceğiz