BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem7.2 milyar dolarlık reklam dolandırıcılığı----

7.2 milyar dolarlık reklam dolandırıcılığı

7.2 milyar dolarlık reklam dolandırıcılığı
21 Aralık 2016 - 16:44 www.finansgundem.com

Dijital reklam tarihinin tespit edilebilen en büyük dolandırıcılık vakası hakkında ilginç veriler paylaşıldı. Çevrimiçi yayıncılık sektörünün yılda 7.2 milyar dolar yolsuzluğa karıştığı tahmin ediliyor.

Güvenlik şirketi Whiteops tarafından keşfedilen ve dün sonuçları hakkında geniş bir dokümanın yayınlandığı bilgilere göre bugüne kadar görülen yolsuzluk vakalarının aksine kiralanan veri merkezleri, gizlenen internet adresleri ve bot'lardan oluşan büyük dolandırıcılık ağı ile hackerların inanılmaz bir gelir elde ettiği ifade ediliyor. Whiteops söz konusu dolandırıcılık vakasını Methbot adıyla anıyor ve bu operasyonun arkasında Ad Fraud Komando ya da kısaca AFK13 diye ifade ettiği Rusya kökenli bir grubun olduğunu iddia ediyor. Whiteops COO'su Eddie Schwartz bugüne kadar bu ölçekte bir reklam dolandırıcılığıyla karşılaşmadıklarını açıkladı.

Methbot'un bugüne kadar ki yolsuzluklardan farklı bir yöntem izlemesi, anti-virüs yazılımları tarafından tanınmasını ve temizlenmesini engelliyor. AFK13'ün detaylı bir planla çalıştığı reklam yolsuzluğunda öncelikle ESPN'den Economist'e, Fox News'tan Vogue'a ve Fortune'a kadar tanınmış yayıncılara ait domain ve URL oluşturuluyor. Devamında ise elde edilen gelir ve teknik konusunda veriler şu şekilde:

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)